• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspekcija "zaposlila" više od 6.000 radnika

Inspekcija rada do početka juna otkrila 7.684 neprijavljenih radnika, nakon čega je na osnovu rešenja zaposlen 6.201 radnik, rekao je danas ministar za rad, Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima nakon obilaska fabrike kablova TF KABLE u Zaječaru rekao da Inspekcija rada tokom godine preduzetništva ima važnu ulogu u povećanju zaposlenosti.

Prema njegovim rečima, inspekcija je zaključno sa 31. majem imala 24.841 pregled preduzeća, tokom kojih je pronašla 7.684 neprijavljenih radnika.

U budžet Srbije je na osnovu prekršajnih postupaka uplaćeno 111,3 miliona dinara i dodatnih 12,6 milona na osnovu rešenja koja izdaju inspektori na licu mesta, naveo je Vulin.

On je istakao da je ovo godina u kojoj će se država boriti protiv sive ekonomije, što je, dodao je, veliki podsticaj za preduzeća koja rade u skladu sa zakonom i kojima nelojalna konkurencija samo može da škodi.

"Inspekcija rada ne služi da bi kažnjavala, već da upozori, da pomogne da se zakon poštuje, a kad budemo u potpunosti ustanovili poštovanje zakona u svakom preduzeću, onda ćemo moći da kažemo da imamo dobar ambijent i onda ćemo privlačiti investicije", rekao je Vulin.

On je dodao i da je Inspekcija rada do 31. maja našla 354 neprijavljenih privrednih subjekata od njih je samo 20 prestalo sa radom, a ostali su ili registrovani ili su ušli u proces registracije.

"Prošle godine smo na osnovu rešenja inspekcije rada zaposlili više od 16.000 ljudi, a ove godine ćemo sigurno i više", rekao je Vulin i dodao da vlada treba da prepozna probleme privrede, da privrednicima "dođe na noge" i da te probleme rešava, jer Zaječar nije manje važan od Beograda ili Novog Sada.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko

Prijave na minimalac, pa onda ostatak ( ako ga ima ) na ruke ... >:( Samo jedan primer ( od milion ) krsenja zakona, a bio sam svedok svakakvih kombinacija ... Isto tako moram da napomenem jos jedno, nema veze konkretno sa temom, ali je tema da veliku zabrinutost ... Posto sam radio dugo u fotografskoj i stamparskoj/grafickoj bransi, bio sam svedok da ni jedna firma nije propisno odlagala hemijski otpad, vec je sve prosipala u kanalizaciju ( toalet ). Pa razmislite samo, koliko ima stamparija, foto radnji ... i sve to zavrsava u rekama, gde se kupamo, odakle pijemo vodu i sl...

PavlovicZ

@Mirko Srbija je leglo korupcije i kriminala

Dejan

Bitno je da se puni budzet,ko pita za radnika.Samo gluposti pricaju

special image