• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Istraga; Nova Srbija: Spinovanje

Izvor MONDO/Agencije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će javnost biti upoznata sa problemima i rešenjima za Koridore, kada budu imali nešto konkretno. Oglasila se i Nova Srbija.

On je rekla  da je njen nekadašnji kolega u Vladi, Velimir Ilić javnosti predstavio radnu verziju izveštaja u kome se analiziraju problemi na Koridoru.

"Neko je uzeo (radnu verziju izveštaja) iz Ministarstva i mi ne znamo ko je, i zato sam ja tražila od Tužilaštva da utvrdi ko je, dao bivše ministru Velimiru Iliću nešto što je radna verzija, kao da ja uzmem svoje beleške i dam ih medijima. Velimir Ilić daje neku informaciju koja je polutačna. Ja ne mogu da govori o radnoj verziji, ja neću to da radim", rekla je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije, upitana o izveštaju koji je Ilić predstavio javnosti.

Ona je kazala da ne postoji deonica na Koridoru za koju Ministarstvo ne pravi poseban izveštaj, da je na skoro svim deonicama bilo nekih problema, ali je ponovila da je Ilić došao do radne verzije dokumenta.

Sajber-tužilaštvo će da "pritegne" Velju Ilića?

"Koridori moraju da budu završeni na vreme", rekla je Mihajlović i dodala da ima problema pri izgradnji Koridora, ali da kada prikupi sve relevantne informacije ona to iznese na Vladu Srbije i donese se odluke o rešenju problema.

Ministarstvo, na čijem je Mihajlović čelu, najavilo je ranije da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da pomognu u utvrđivanju na koji način je lider Nove Srbije Velimir Ilić došao u posed radnih dokumenta ovog ministarstva.

Ilić je izjavio juče u Čačku da je još u novembru rekao da ne želi da bude direktor Koridora Srbije jer su uočene brojne nepravilnosti na izgradnji autoputa Niš-Dimitrovgrad i pozvao se na izveštaj Ministarstva, u kome se navodi da je posebna radna grupa koja je formirana na zahtev Mihajlović, uočila mnoge nepravilnosti i nedostatke na izgradnji tog dela autoputa.

Ministarka je se na RTS-u osvrnula i na najavljenu izgradnju autoputa Beograd- Sarajevo i rekla da bi trebalo da bude napravljena radna grupa sastavljena od predstavnika Srbije i Bosne i Hercegovine, koja bi trebalo da ove godine pregleda tehničku dokumentaciju i ima jasnu sliku troškova, koji bi iznosili oko 800 miliona evra.

Upitana kada bi taj autoput mogao da bude završen, Mihajlović je rekla da je "to sada prerano govoriti".

NOVA SRBIJA: SKRETANJE PAŽNJE S PROBLEMA

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Nova Srbija Velimira Ilića saopštila je da su izjave ministarke Zorane Mihalović o pokretanju istrage skretanje pažnje sa problema i prikrivanje činjenica.

Iz te stranke pitaju da li je važnije kako je izveštaj dospeo u javnost od toga šta u izveštaju piše.

Smatraju da bi za građane Srbije bilo bolje i korisnije da se ministarka Mihajlović bavi suštinom, a ne, kako tvrde, spinovanjem i da pozove na odgovornost glavne krivce za loše poslovanje ovog javnog preduzeća.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

A

Spinovanje? Prelistah srpski rečnik i nema ga .

Saki

Kakva smaracica auuuu....puna joj usta a nista ne radi....ona je ta koja spinuje...

.

Eksplodirace koliko je debela.

special image