• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMENE u EPS-u zbog računa: Evo imena...

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Zbog grešaka u decembarskim računima za struju biće smenjeno osam direktora i šefova EPS-ovih distribucija.

Danas će biti smenjeno osam direktora i šefova elektrodistirbucija, najavio je v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

Kako je rekao, biće smenjeni direktor Sekotra za brigu o korisnicima EPS-a Sonja Milojević, direktor Odseka za tehničke usluge iz Jagodine Miomir Papović, kao i rukovodioci sektora za brigu o kornisicma iz Kraljeva i Kragujevca Mile Milošević i Vojkan Vučkcović.

Biće smenjeni i direktor Sektora za podršku tržištu i smanjenje gubitaka iz Beorgada Žarko Šantrić, direktori ogranka Kraljevio i Jagodina Srđan Djurović i Dobrica Milošević, kao i šef Službe za kontrolu mernim mesta iz Niša Miloš Petrović.

Oni će biti smenjeni zbog greške sa previsokim računima za struju.

Grčić je kazao da je EPS do sada primio 1.880 reklamacija građana za pogrešno isporučene račune za struju, što je ispod proseka za isti period u prethodne tri godine.

Najveći broj pritužbi je stiglo putem mejla, a rok za slanje reklamacija, kako je rekao Grčić je produžen do kraja januara, jer EPS želi da zna istinu o svakoj žalbi i o svakom racunu.

Prvobitno je bilo rečeno da građani u roku od osam dana mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri pismeno ili na šalterima elektrodistribucija.

"Niko od građana neće biti odstećen i sve greške biće ispravljene u računima za januar koji će građani primiti u februaru", naglasio je Grčić.

On je potvrdio da je bilo grešaka i nepravilnosti u samom očitavanju ali i grešaka koje su pravili odgovorni ljudi u elektrodistribucijama.

"Kontrola je već dala rezultate i biće smenjeni oni koji su odgovorni za poslove koji su doveli do pogrešnih računa", kazao je Grčić.

On je dodao da je unutrašnja kontrola nastavlja rad i baviće se duži vremenski period time jer zeli da ovaj sektor i sve ono što pripada brizi o korisnicima dovede na najviši nivo.

"EPS želi da reši problem svakog korisnika i time će se baviti i to dovesti u red", naglasio je Grčić dodajući da je najvažnije da se spreči da se ovakve pojave više ne dešavaju i da svi korisnici budu obeštećeni.


Grčić je potsetio i da je 2000. godine u EPS-u ukinuto radno mesto čitača brojila i da se već 16 godina za te poslove angažuju razne agencije.

"Do 2015.cena čitanja brojila agencija u nekim delovima Srbije se kretala i do 300 dinara", kazao je on i dodao da je sadašnja cena čitanja aktuelnog konzorcijuma 39,9 po brojilu za celu Srbiju , a trenutni procenat očitanih brojila je 96,1 odsto.

Grčić je naveo i da se od sredine 2015 .kada je počeo proces korporativizacije EPS-a, sve agencije rade zajedno.

Za žalbu EPS-u imate 8 dana!

Bruka sa računima za struju, smene u EPS-u

Tagovi

Komentari 80

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jova

Grcicu, moras i sebe da smenis! I da se uhapsis! Ti nemas pojma sta pricas!

xl

Posle smene bice jos gore.

Bojo 🤓

Samo vodja ostao.

special image