• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić kupio i Alpha banku

AIK Banka preuzima 100 odsto akcija srpskog dela grčke Alpha banke prema ugovoru koji je potpisan danas u sedištu te banke u Beogradu.

Alpha banka će svoje poslovno ime promeniti u Jubanka a.d., čime se i simbolično potvrđuje njen povratak u društvo banaka sa domaćim kapitalom, budući da je ime Jubanka poznato srpskom finansijskom tržištu još od polovine XX veka, saopšteno je danas iz AIK banke, čiji je većinski vlasnik srpski biznismen Miodrag Kostić postao 2014. godine.

Sledeća Gorenjska banka

AIK Banka nastavlja sa širenjem poslovanja i baze klijenata i partnera u zemlji, ali i izvan granica Srbije, na tržište EU. U februaru ove godine, AIK Banka je dobila odobrenje Evropske centralne banke za dalje sticanje akcija slovenačke Gorenjske banke iz Kranja. Na osnovu ove odluke, AIK Banka može steći do 100 odsto kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci.

Na svečanom događaju upriličenom ovim povodom, predstavljen je i novi Izvršni odbor Jubanke, na čijem čelu će biti predsednik, Aleksandra Erdoglija, dugogodišnji član upravljačkog tima Alpha banke, čime se obezbeđuje kontinuitet poslovanja.

Pozitivni efekti preuzimanja očekuju se u svim poslovnim segmentima, prevashodno u povećanju prihoda i širenju baze klijenata u svim segmentima u kojima banke posluju.

"Akvizicijom Alpha banke, stvoriće se sinergija dve finansijske institucije, od kojih je jedna AIK Banka, visoko kapitalizovana, u vrhu srpskog bankarskog tržišta, sa bilansnom sumom od 175,3 milijarde dinara na kraju 2016. godine", izjavila je Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

Ova transakcija, kako je dodala, omogućiće obema bankama objedinjen zajednički nastup na tržištu Srbije.

"Takođe, ova sinergija je od velikog značaja zbog same činjenice da će se Jubanka ponovo naći u domaćim rukama", rekla je Galić.

Aktivnosti AIK Banke, poput ove, ne rezultiraju isključivo širenjem saradnje sa lokalnim i EU tržištem na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za proširenje poslovanja na druge oblasti privrede, čime se jača ekonomska konkurentnost čitave regije, navodi se u saopštenju.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zacudjen

Prvo otkud sada Kostic u prici sa AIK zar to nije drzava prezela na sebe tj. Postanska stedionica? Drugo ovo Yu + stanje politicko u drzave me podsjeca sve na vratolomne ´90-e. Tajkuni, Yu, Diktatura,.... istorija se ponavlja. I vise ovaj Kostic. Vucic ko njegov privatni premijer/presednik. Namjesta mu sve zivo.

Steve

Sve te kao grcke banke su otvorene parama iznesenim na Kipar. Sad ih legalizuju na sebe

Kadar Nevera

Porekloimovinestatobese? :)

special image