Ekonomija

COOL ili UŽASNO? I Merkator otvara prodavnicu bez prodavaca

Autor . Izvor Tanjug

Zaboravite na "male razgovore" s prodavcima, za tople preporuke ili pitanja za savet, u modi su prodavnice bez prodavaca. I slovenački Mekator uskoro će da se pohvali prvom "pametnom" ili tzv. pop up prodavnicom poput svetskih lanaca.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Slovenci staju rame uz rame sa velikim igračima poput lanaca Tesko, Sejnsberis, Karfur, Volmart... i uskoro će se i u regionu okusiti "draži" kupovine uz "razgovor" sa mašinama.

"Razvijamo uzbudljiva rešenja. Prateći model iz inostranstva, uskoro ćemo otvoriti testnu pop-up trgovinu u kojoj će moći da se kupuje bez prisustva prodavaca", izjavila je Kristina Gregorc, pomoćnica predsednika Merkatora Tomislava Čizmića za ljubljanski list "Delo".

To je, kako objašnjava, "mobilna prodavnica za prolaznike i sve one koji žele novo iskustvo kupovine: nadzor ulaza/izlaza, elektronski cenovnik, samouslužne blagajne za plaćanje karticama, virtuelni asistent za pomoć u kupovini i slično", prenosi portal Indikator.ba.

Ukoliko vam detaljniji savete nisu potrebni, ne verujete u preporuke profesionalaca tipa "ne, mislim da je ovo više za vas", ili jednostavno zazirete od prodavaca, "mašinska" prodavnica je prava stvar.