Ekonomija

Er Frans nastavlja da leti za SAD, ali ne svuda

Izvor mondo.rs

Počev od sutra, 14. marta 2020, aviokompanija Er Frans (Air France) svoje letove ka SAD prilagođava ograničenjima koja je najavio predsednik te zemlje Donald Tramp, kao i Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD-a (DHS).

Na današnji dan, 13. marta 2020, letovi ka Sjedinjenim Američkim Državama, kao i iz njih odvijaju se prema uobičajenom rasporedu.

Od 14. do 28. marta 2020. (uključujući i 14. mart) Air France nastavlja sa letovima ka Atlanti, Čikagu, Detroitu, Los Anđelesu, Njujorku (JFK), San Francisku i Vašingtonu.

U ovoj fazi Er Franse očekuje od američkih vlasti pojašnjenje o mogućnosti nastavka usluga ka Miamiju, Bostonu i Hjustonu, nakon zabrane koju je na ulazak stranaca zbog korona virusa doneo Donald Tramp.

U saradnji sa svojim partnerima, KLM, Delta er lajns i Virdžin Atlantik, aviokompanija Er Frans radi na sprovođenju plana za nastavak letova ka Sjedinjenim Američkim Država i nakon 28. marta 2020. godine.

Er Frans podseća sve svoje putnike na mogućnost besplatne promene rezervacija aviokarata.

Ova mogućnost se odnosi na sve aviokarte kupljene pre 31. marta, a izdate za putovanja u periodu između 3. marta i 31. maja 2020. Promena rezervacije i novo izdavanje karata mora se obaviti do 31. maja 2020. Za navedene letove putnici, takođe, mogu da zatraže i vaučer od avio-kompanije.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD-a ograničilo je ulazak stanovnicima 26 država Šengen zone, dok građani Srbije ne spadaju u tu kategoriju.