Ekonomija

Ovo je ekološki auto godine u Srbiji!

U tradicionalnom izboru koji organizuje agencija Metro Market, Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid osvojila je prvo mesto i titulu "Eko Auto godine u Srbiji" za 2020. godinu.

Izvor: Prmo/Tojota

Ovaj tradicionalni izbor organizuje agencija Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine Vlade Srbije i Centrom za motorna vozila AMSS. 

Članovi stručnog žirija detaljno su analizirali sve pristigle prijave i vrednovali ih na osnovu navedenih podataka i informacija, kao i dostavljene validne prateće dokumentacije svakog pojedinačnog zastupnika proizvođača.

Držeći se prethodno utvrđenih pravila i procedura za sprovođenje postupka izbora Eko automobila godine u Srbiji ("Pravilnik o izboru Eko automobila godine u Srbiji" i "Metodologija izračunavanja i rangiranja"), doneta je konačna odluka o tome da je EKO Auto 2020. godine u Srbiji: Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid.  

Jedan od članova žirija, rukovodilac službe za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost Privredne komore Srbije, Dušan Stokić je istakao da u zaštiti životne sredine nema kompromisa.

"Ako kompanije zanemaruju očuvanje životne sredine, što dovodi do zagađenja vazduha i povećanog broja obolelih građana - onda je to društveno neodgovorno. Taj aspekt društvene odgovornosti  nikako ne sme biti zanemaren. Svaka kompanija koja svoj poslovni uspeh i imidž gradi isključivo na ekonomskim i tržišnim postulatima, a zamenaruje zdravlje zaposlenih, ne obraća pažnju na lokalno okruženje i životnu sredinu, ne može da očekuje da će biti uspešna i konkurentna na duži rok", rekao je on.

Pobednik devetog po redu izbora za "Eko auto godine", Toyota Corolla HB 1.8 HSD, do prvog mesta stigla je sa osvojenih 72,75 poena.