važna vest

VOZAČI POLOVNJAKA ĆE MORATI DA IZDVOJE DO 17.000 DINARA! Nakon izmene pravilnika, obavezna je detaljna procedura!

Autor Tamara Jovanović

Na osnovu izmenjenog Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka biće omogućena registracija vozilima sa nečitljivim, izbledelim i zarđalim brojevima motora i šasije.

Izvor: Rina

Posle više od godinu i po dana hiljade vlasnika vozila sa nečitljivim brojevima motora ili šasije konačno mogu da isprave tu falinku.

Juče su stupile na snagu Izmene i dopune Pravilnika o utiskivanju identifikacionih oznaka, a ukucavanje brojeva košta od 5.000 do 10.000 dinara u zavisnosti od toga da li se oznaka stavlja na motor ili šasiju.

Međutim, ne možete doći samo to da uradite, već imate i nekoliko koraka ispred, te ceh na kraju iznosi od 12.200 do 17.200 dinara.

Takva procedura odvija se u tri koraka

"Najpre se radi tehnički pregled koji košta 4.200 dinara na kojem se utvrđuje da je identifikaciona oznaka nečitljiva. Zatim, vlasnik vozila ide u SUP po potvrdu o tome koja staje 3.000 dinara. Na kraju, dolazi kod nas gde mu utiskuje oznaku. Ukucavanje broja na motoru radi se ručno i košta 5.000 dinara dok se na šasiji broj utiskuje laserski i košta 10.000 dinara. Uglavnom to radimo na gepeku", objašnjavaju na jednoj od linija tehničkog pregleda.

(Mondo/Blic)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.