Ekonomija

VLADA REPUBLIKE SRBIJE DONELA ODLUKU: Evo ko MORA da se prijavi za dodatnih 20 evra državne pomoći!

Autor Jelena Bojić Obradović

Samo dve grupe građana će morati da se prijave za pomoć koja se isplaćuje u decembru.

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvoj je Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima. Ovi vest je potvrdio ministar finansija Siniša Mali. On je podsetio da je to obećanje koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao građanima i dodao da će taj novac biti isplaćen u decembru.

Odgovarajući na pitanja novinara, Siniša Mali je naglasio da oni koji su se prijavili za 30+30 evra ne treba dodatno da se prijavljuju za novih 20 evra.

"Za one koji se nisu prijavili ili koji su postali u međuvremenu punoletni moći će da se prijave od 15. novembra do kraja novembra", istakao je ministar Mali.

Da rezimiramo, ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru. Za ovih 20 evra treba da se prijave samo oni građani koji su u međuvremenu postali punoleteni ili oni koji se nisu prijavili za 30 evra u maju.

Za pomenutu pomoć države neće morati da se prijavljuju ni penzioneri.

Da podsetimo, svi penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona, do kraja godine treba da očekuju uplatu od 100 evra i to u tri "rate".

Njima će 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra pomoći (5.900 dinara). Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Penzionerima će takođe krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara pomoći.

(MONDO/Blic)