Ekonomija

DOBRA VEST ZA RADNIKE SA NAJNIŽIM PRIMANJIMA: Minimalac do kraja godine skače na 400 evra, sa 42.000 ide na 47.000!

Autor Katarina Saičić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje minimalne zarade do kraja godine.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Do kraja godine očekuje nas povećanje minimalca, biće oko 400 evra. Biće povećane i plate, to su velike promene, a nismo odustali od finansijske stabilnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju deonice Auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina.

Poslednji put minimalna zarada koju prima oko 400.000 radnika u Srbiji je povećana 1. januara 2023. godine i sada je na nivou od oko 42.000 dinara. To bi praktično značilo da će novi minimalac, koji na snagu stupa 1. januara naredne godine biti za 5.000 dinara veći. I to je dobra vest za najveći broj ugostitelja, sezonskiih radnika, pomoćnih radnika u industriji, radnika u obezbeđenju i na održavanju.

Sindikati su nedavno tražili i vanredno povećanje minimalne zarade. 

Vučić je, inače, izjavio da će auto-put Niš – Merdare biti spas za Toplički kraj i da je od velike važnosti za Prokuplje, Blace i Kuršumliju. On je prilikom obilaska prve deonice tog autoputa u Merošini rekao da čak i poluprofilni put pokazuje koliko možemo da budemo uspešniji.

Na pitanje kada će biti završen put, predsednik je rekao. "Kada budemo skupili dovoljno para za sve biće sve gotovo. Ako završe ovaj rat, biće gotovo bez zastajanja. Svi žive u problemu".

BONUS VIDEO:

(MONDO)

Tagovi