Ekonomija

MOŽE LI ŽIVOT U SRBIJI SA 500 EVRA MESEČNO? Srbin napravio pometnju na mrežama, neće da radi ništa i ima PLAN (ANKETA)

Autor Aleksandar Blagić

Jedan Srbin je na društvenim mrežama postavio pitanje koje je izazvalo burnu raspravu - da li je moguć život u Srbiji sa platom od 500 evra? Na kraju našeg teksta glasajte u anketi o ovoj temi, a u komentarima nam pišite Vaše mišljenje.

Izvor: Nenad Nedomacki/Shutterstock

On je na "Reditu" napisao da u naredne dve godine ne planira ništa da radi i zanima ga da li je moguće da živi sa 500 evra mesečno. Njegovo pitanje izazvalo je lavinu komentara.

"Uskoro ću promeniti način života u potpunosti. Vratiću se u domovinu i neko vreme, preciznije, dve godine neću raditi ništa. Umoran sam i želim da lencarim, gledam filmove, serije, planinarim, pecam, vozim bicikl... Nemam velikih prohteva, ali opet, život košta. Režije, hrana, bazen, teretana, benzin, za to se mora imati, kafići, restorani, putovanja, garderoba, te stvari me više ne interesuju.

Imate li kakav pametan savet? Sigurno ima ljudi koji zive i skromnije. Bonus pitanje. Ima li smisla sa takvim budžetom traziti devojku? Ili i ne pomišljati?

Kako mi priča familija, i kod vas je sve poskupelo, cene ko u EU, a nešto i skuplje. Stvarno se ne šalim, svaki savet, zlata vredan. Pozdrav", stoji u njegovoj poruci.

Komentari su bili šareni - neki su ga u startu prozvali "protovokatorom", dok su mu drugi dali svoje iskreno mišljenje i savete. Većina smatra da je moguće živeti sa 500 evra, ali da mora ipak da radi ukoliko želi da ostvari sve planove i želje koje je naveo.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)

Tagovi