Vučić najavio povećanje penzija! "Pokušaćemo da podignemo i pre januara"

Penzioneri povećanje prihoda mogu da očekuju pre januara, saopštio je Aleksandar Vučić.

Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg obraćanja iz Vile Mir govori o svim važnim i aktuelnim društvenim, ekonomskim i političkim temama.

On se osvrnuo na ekonomske uspehe koje je Srbija ostavrila i najavio da penzioneri, pre januara, mogu da očekuju povećanje penzija. 

"Pokušaćemo da podignemo i pre januara sledeće godine, ali ne mogu da obećam, daćemo sve od sebe. Gledaćemo da to povećanje bude 11 odsto, što bi na današnju prosečnu penziju bilo povećanje u proseku oko 5.000 dinara. Pre 12 godina je bila 22.000 dinara, što je značajan skok. Nije dovoljno, ali je važno povećanje. Procenti ne mogu da budu toliko veliki kao pre, ali će sledeći put 10 odsto biti manje od 5.000 dinara jer vam raste osnovica. Mislim da će biti zadovoljni ovim, jer će stopa inflacije biti između 3,5 i 4 odsto. U aprilu je minimalnu zaradu primilo 99.456 lica. Moja molba je da minimalna zarada bude značajnije uvećana od uvećanja prosečnih plata za javni sektor. Želimo da time pokažemo brigu za sve građane", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

CILJ NAM JE POVEĆANJE PENZIJA, A NE STAROSNE GRANICE! Direktor PIO fonda Ognjenović: Plan za 2025. je prosečna penzija od 440 evra  Kurir televizija

(Mondo/A.V.)