Evo šta se gradi na mestu stare autobuske stanice u Beogradu: Rušenje već počelo, niče luks zgrada, ima i ime

Na mestu stare autobuske stanice u Beogradu su već počeli radovi.

MONDO/Uroš Arsić

Na prostoru nekadašnje Beogradske autobuske stanice, čije je rušenje već počelo Beograd na vodi najavio je gradnju stambenog kompleksa sa pet osmospratnih zgrada, u okviru koga će se nalaziti i zgrada BW Diva.

Zgrada će, kako navode, imati 206 parking mesta, 8 spratova i 148 stanova različitih tipova – od garsonjera do luksuznih dupleks penthausa sa četiri spavaće sobe.

"Okružena budućim Bristol parkom, čuvenim hotelom Bristol i kompleksom Savskog Trga sa zgradom železnice, u kojoj će se nalaziti budući muzej, kao i urbanim Savamala distriktom, BW Diva je deo dugo iščekivanog stambenog kompleksa", objavili su.

Inače, Beograd na vodi je dobio nedavno lokacijske uslove za rekonstrukciju parka Bristol što je prvi korak ka radovima. Ispod parka biće izgrađena garaža sa dve etaže i gotovo 420 parking mesta.

U julu je kompanija Beograd na vodi iz četvrtog pokušaja dobila lokacijske uslove za gradnju na mestu starog BAS-a što je bio preduslov za podnošenje zahteva i pribavljanje građevinske dozvole kako bi mogli da izgrade stambeno – poslovni kompleks ukupne bruto površine od gotovo 100.000 kvadrata od kojih će 69.500 biti iznad zemlje.

Nadležni gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, odobrenje je izdao 5. jula. Lokacijski uslovi pokazuju da bi na tom prostoru trebalo da nikne pet objekata i dve garaže. U ovim zgradama biće ukupno 629 stanova i 26 poslovno-komercijalnih lokala. Kada je reč o garažama predviđene su dve sa 806 mesta od čega 41 parking mesto za osobe sa posebnim potrebama.

Objekti će, kako je tada rečeno imati dva podzemna nivoa, prizemlje, osam spratova i još jedan nivo iznad. Kompleks će biti izgrađen u sedam faza.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Corba  Kurir

 (Kurir/MONDO/J.D.)