• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO SU NOVA IMENA U VLADI SRBIJE? Neka poznata prvi put sedaju u ministarske fotelje, jedno je najveće iznenađenje

Autor Jelena Nikolić

Iako su politički aktivni i angažovani godinama unazad, na ministarska mesta prvi put će stati Marko Đurić, Andrijana Mesarović, Jelena Kovačević, Nemanja Starović, Milica Đurđević Stamenkovski

Predstavljajući imena ministara nove Vlade Srbije, mandatar Miloš Vučević, rekao je da će u Nemanjinoj 11 biti prisutna nova lica.

Iako su politički aktivni i angažovani godinama unazad, na ministarska mesta prvi put će stati Marko Đurić (ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika Vlade), Andrijana Mesarović (ministar privrede), Jelena Kovačević (ministar za upravu i lokalnu samoupravu), Nemanja Starović (ministar za rad, boračka i socijalna pitanja), Milica Đurđević Stamenkovski (ministar za brigu o porodici i demografiju) i Aleksandar Vulin (potpredsednik Vlade).

Da će "novih lica" među ministrima biti najavio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da će upravo oni činiti 30 - 35 odsto nove Vlade.

Pored njih, u većini kabineta nije došlo do promene, saopštio je Vučević kada je pročitao imena ministara, pa je tako Bratislav Gašić predložen za ministra odbrane, Zlatibor Lončar za ministra zdravlja, dok će ministar za zaštitu životne sredine biti Irena Vujović.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje Goran Vesić, kao i ministar rudarstva i energetike, gde ostaje Dubravka Đedović Handanović. Ni ministarstvo pravde neće se menjati, pa će na čelu ostati Maja Popović.

Ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić, ministar sporta Zoran Gajić, a ministar informisanja i telekomunikacija biće Dejan Ristić.

Darko Glišić će voditi ministarstvo za javna ulaganja, a Tanja Miščević ostaje ministar za evropske interacije. Na mesto potpredsednika Vlade raspoređen će biti Aleksandar Vulin, a u Nemanjinu će se useliti i ministri bez portfelja - Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović.

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će novi predsednik Vlade i članovi njegovog kabineta položiti zakletvu, zakazana je za sutra, 1. maj.

"Podneću zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije", najavio je Vučević.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GARANTOVANO 1 000 000 %

Ova Vlada ima da Padne u Rekordno Vreme ,I Bice Vanredni Novi Izbori.

Kozak

Vecinski deo naseg naroda zasluzuje ovakvu vlast.

kokerer

Znaci zakon o zabrani pusenja nista. Zalosno

special image