• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO NAJMLAĐI MINISTAR U VLADI SRBIJE! Lazar Krstić je sa 29 godina vodio finansije, evo gde je sad i šta radi

Autor Jana Desovski

Gde je danas Lazar Krstić koji je imao 29 godina kada je izabran za ministra finansija u Srbiji.

 lazar krstić Izvor: MN Press

Lazar Krstić je rođen u Nišu 1984. godine. Po zanimanju je ekonomista, a od 26. avgusta 2013. do 12. jula 2014. je vršio dužnost ministra finansija Srbije, prvo u vladi Ivice Dačića, a potom u vladi Aleksandra Vučića. 

Krstić je kao mlad stručnjak (imao je svega 29 godina) seo u fotelju ministra. On je posle 11 meseci u Srbiji podneo ostavku jer nisu prihvaćene mere štednje koje je predložio.

Do imenovanja na mesto najmlađeg ministra finansija, 2013. godine, radio je u vodećoj svetskoj konsultantskoj kući "Mekinsi", gde je za pet godina stigao do "mlađeg partnera". Svi su se pitali gde je on danas, a zanimljivo je da od 2021. godine opet radi u konsultantskom preduzeću Mekinsi u Cirihu i danas je tamo na poziciji "senior partnera".

Završio je Gimnaziju "Bora Stanković" u svom rodnom gradu, a diplomirao je magna cum laude matematiku i etiku, politiku i ekonomiju 2007. na prestižnom američkom Univerzitetu Jejl. Krstić govori engleski, francuski i nemački jezik.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:25
MILICA ZAVETNICA PRIHVATILA MINISTARSKO MESTO? Usred razgovorila OTKRILA: Razgovarala sam sa predsednikom oko NAJVAŽNIJIH pitanja!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikajlo

Najbolji potez je postavljanje Marka Đurića za ministra spoljnih poslova. Politička gromada kao Sergej Lavrov ili Henri Kisindžer, dostojno će predstavljati našu domovinu, čim ga vide zadrhtaće i shvatiti sa kakvim kapacitetima raspolaže ova zemlja.

Ivica

Promasaj veka.

Aleksandar

Koji JEJL,koje gluposti.Završio je ekonomiju na Alfa UNIVERZITETU u Beogradu.Jejlu je samo poslao neki svoj rad na ocenu.To je sve od JEJLA.

special image