• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ON JE NAJMLAĐI MINISTAR U VLADI: Zukorlićev sin ministar bez portfelja, evo šta to znači i koja je njegova funkcija

Autor Jana Desovski

Ministar koji nema posebno dodeljen resor obično se naziva ministar bez portfelja. Tu funkciju će obavljati sin Muamera Zukorlića.

 Screenshot_66.jpg Izvor: Facebook/screenshot/muamerzukorlic

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić biće novi ministar u Vladi Republike Srbije. Zukorlić će biti imenovan na poziciji ministra bez portfelja, kome će naknadno biti dodeljena oblast koju će voditi. SPP je i u prošlom mandatu imala ministarsku poziciju, tada je Edin Đerlek vodio brigu o ravnomernom regionalnom razvoju. Pored njega u "Nemanjinu" će se useliti kao ministri bez portfelja i Novica Tončev, Đorđe Milićević i Nenad Popović.

Usame Zukorlić je rođen 1992. godine i srpski je političar i pravnik, ujedno je i najmlađi ministar u ovoj vladi. Od 2021. obavlja funkciju predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP). Oženio se 2012. godine i ima četvoro dece. Pored maternjeg bošnjačkog, govori i engleski i arapski jezik. 

On je sin pokojnog Muamera Zukorlića koji je bio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Raškoj.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Šta je ministar bez portfelja?

U Zakonu o vladi se navodi da vlada može da ima ministre bez portfelja. Njihov broj predlaže mandatar za predsednika vlade, a taj predlog potvrđuje Narodna skupština pri svakom izboru vlade. Vlada može da osnuje službe za stručne ili tehničke poslove za potrebe Vlade ili za poslove koji su zajednički ministarstvima i posebnim organizacijama. 

Sličan položaj ministrima bez portfelja imaju i potpredsednici Vlade koji nisu istovremeno i ministri. Oni takođe rade po zaduženjima predsednika Vlade, ali u sastav Vlade ulaze u svojstvu potpredsednika. 

U sazivu Vlade Republike Srbije iz oktobra 2022. postoje tri ministra bez portfelja i to su Novica Tončev, Đorđe Milićević i Edin Đerlek.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:00
"PORUKU TREBA POSLATI GRUPA , NE JEDAN ČOVEK!" Ministarka prosvete o formiranju radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbbgd

Ministar bez portfelja je čovek koji prima platu po sistemu lezi lebe da te jedem. Džabalebaroš.

Peda

Jel ovo onaj što je nedavno snimak procureo kako će nekakav spomenik podići u Pazaru , kad ga oslobode . Pitam se od koga ?

REKOS

I Sin isto kao njegov pokojni Otac ,Prodata Dusa za Bosnjake.

special image