"Od 13. sledi najteža nedelja za Srbiju", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obilazeći pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027.

Vučić je takođe komentarisao potencijalnu rezoluciju. "Najverovatnije će 13. da zakažu glasanje, a najverovatnije će Savet Evrope doneti odluku 17. maja. Tabliraće rezoluciju 9. maja" - rekao je Vučić.

Komentarišući predloge imena za sastav buduće Vlade Srbije, predsednik Srbije je rekao sledeće:

"Ima ljudi koji nisu u vladi a zaslužuju... Darija Kisić Tepavčević, Mihajlo Jovanović, Jelena Tanasković ali oni će raditi druge stvari... Ima i onih koje ne poznajem...". naveo je Aleksandar Vučić.

Naglasio je da vladu biraju građani Srbije a da je njemu važno da je srpska i da će da sprovodi interese naše države.

Ko je "ispao" iz vlade

Siniša Mali, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Irena Vujović, Aleksandar Martinović, Goran Vesić, Dubravka Đedović Handanović, Maja Popović, Jelena Žarić Kovačević, Tomislav Žigmanov su imena koja će zauzeti fotelje u Nemanjinoj 11, što znači da mesta u ovom mandatu nisu dobili Maja Gojković, Danica Grujičič, Slobodan Cvetković, Jelena Tanasković, Darija Kisić, Mihailo Jovanović i Marko Blagojević.

Dosadašnju ministarku kulture Maju Gojković zameniće Nikola Selaković. Gojković će biti nova pokrajinska premijerka.

Na mesto ministra zdravlja umesto Danice Grujičić biće ponovo Zlatibor Lončar.

U novoj Vladi neće biti mesta ni za dosadašnju ministarku za brigu o porodici i demografiju Dariju Kisić. Umesto nje ovaj resor preuzeće Milica Đurđević Stamenkovski.

U Vladi više neće biti mesta ni za dosadašnju ministarku poljoprivrede Jelenu Tanasković. Resor poljoprivrede preuzeće Aleksandar Martinović, dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar informisanja Mihailo Jovanović takođe napušta Nemanjinu, a na njegovo mesto dolazi Dejan Ristić. I prvi čovek privrede Slobodan Cvetković je otpao iz sastava Vlade. Andrijana Mesarović biće nova ministarka privrede.

Ministar neće biti ni Marko Blagojević, koji je do sada pokrivao resor za javna ulaganja. Umesto njega ministar će biti Darko Glišić.

BONUS VIDEO: Predsednik Vučić na sastanku sa Patrijarhom Porfirijem

Predsednik Vucic na sastanku sa Patrijarhom Porfirijem Vide Plus

(Mondo/M. Š.)