• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OD NEKIH NISMO OČEKIVALI NOŽ U LEĐA" Aleksandar Vučić iz Njujorka: Vrlo prljava uloga crnogorskih amandmana

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije oglasio se između sastanaka u Ujedinjenim nacijama

 Aleksandar Vučić Izvor: Pink/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka, gde je imao seriju sastanaka u Ujedinjenim nacijama pred sednicu Generalne skupštine o rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je na početku rekao sa kim je razgovarao, a sa kim će tek imati sastanke. "Danas smo imali mnogo sastanaka, analizirali sve što smo uradili. Imao sam sastanke sa Emiratima, Ugandom, Svetim Vinsentom i Grenadinima i Svetom Lucijom, dve karipske države. Nastavljamo sa (Vasilijem) Nebenzijom, (stalnim predstavnikom Rusije u UN, prim. novin), sa Rusima imamo sastanak, sa Alžirom, Egiptom... Večeras imam večeru sa našim kineskim prijateljem i njihovim stalnim predstavnikom u UN"

Vučić je rekao da će biti razočaranja kada se budu saznao stav pojedinih država. "Dobili smo podatke, biće razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država, od nekih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Očekivali smo pritiske, znali smo da će biti promena stavova, da će ćutati sve vreme, a na kraju se prikloniti onima koji su veliki i jaki. Biće tu zanimljivih stvari, ali biće i onih koji će izdržati pritiske i pokazati da su spremni da se bore za istinu i da se suprotstave nakaradnim principima. Jedino što sam obećao ljudima je da ćemo danonoćno da radimo i da se borimo i to neće biti bez rezultata"

"Verujem da će mnogi koji će da glasaju 'Za' da se sutra pravdaju kako to rade za naše dobro, jer će dati obrazloženje zašto su glasali 'Za', pa će da ponove praznu priču kako to nije kolektivna krivica srpskog naroda, kako mnogo vole Srbe, pa onda očekujte od petka i subote pokušaje malih i velikih detanta, umirivanja situacije, 'Srbi su nam najveći prijatelji, ova situacija je završena'. Imate desetak tih zemalja koje ni sebi, ni drugima ne mogu da objasne zašto će da glasaju 'Za' i zašto će da glasaju protiv svojih srpskih prijatelja".

Prema rečima predsednika Srbije, Nemačka će prva govoriti na sednici. "Nemci će biti ti koji će otvoriti sednicu Generalne skupštine, da bude paradoks. Kako je čudna sudbina i kako se to dogodi i posle Prvog i posle Drugog svetskog rata, da posle svega nama Nemačka sudi svojim uvodnim izlaganjem i svojim uvodnim obraćanjem. Biću taj koji će da odgovori i ovo je za mene veoma teško".

Vučić je posebno govorio o amandmanima koje je podnela Crna Gora. "Vrlo prljavu ulogu su u svemu odigrali crnogorski amandmani, a to nije Crna Gora, da neko ne krivi nju, oni su samo nečiji potrčko, mi znamo čiji i o tome ćemo govoriti u petak, precizno ću reći, jer su mislili da smo glupi. Da vam objasnim, mislili su da bi svako normalan prihvatio da ima izgovor pred svojim građanima. 'Super, imamo amandmane da Srbi i Srbija nisu kolektivni krivci, recite da prihvatate to, izađite pred ljude...'. Samo oni nisu razumeli da bi možda ubedili sve druge u Srbiji, ali mene nisu. Mislili su da ću da radim što i oni rade, da prihvatim ono što mi je lakše i što će me očuvati na vlasti i što mi niko nigde neće zameriti".

(MONDO - M.Š)

Možda će vas zanimati

Komentari 24

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beo-gradjanka

Nije mi jasno zašto Srbija ima veze sa Srebrenicom? Ne sećam se da je Srbija ratovala sa Bosnom! Drugo Srebrenica gde se tvrdi da je ubijeno 8000 ljudi nije ni imala toliko muslimanskog zivlja najviše 2000! Ne spominje se da su te navodne zrtve bili njihovi vojnici koji su sami uzeli oružje i ubijali! Jednom je bosnjacki novinar u videu tvrdio da su mnogi živi na listi i zive pod drugim imenom u inostranstvu! Same lazi na račun srpskog naroda! A naše zrtve se ignorisu kompletno i njihova banda hoda mirno i oslobodjeni su krivice! Gde je tu pravda, nema je! Ali sve će doći kad tad na svoje!

Neko

I dalje ne znam zašto se Srbija uvlači u ovo? Dali su gradjani Srbije bili u Srebrenici i borili se? Drugo Srebrenica je laz zapadne mašinerije i bošnjačkih političara..

Kablic

A sta ste pre par dana radili u CG? Dogovorili sta ce ko da kaze, pa sad lozite narod.

special image