• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS ODLUKA O REZOLUCIJI O SREBRENICI! Vučić: Videćemo ko su nam prijatelji, a ko ne!

Autor Miloš Škrbić

Generalna skupština Ujedinjenih nacija (GS UN) glasaće danas o rezoluciji kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na "genocid" u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

 SAVET BEZBEDNOSTI UN Izvor: Kurir/Printscreen/Youtube

Nacrt Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na "genocid" u Srebrenici uvršten je u dnevni red 82. Plenarnog sastanka pod tačkom Kultura mira, u 16.00 po centralnoevropskom vremenu.

Rezoluciju su predložile Nemačka i Ruanda, a sponzorisale još 34 države, među kojima su zemlje Kvinte i sve bivše jugoslovenske republike osim Srbije i Crne Gore.

Uz predlagače Nemačku i Ruandu, sponzori rezolucije su: Albanija, Australija, Austrija, Bangladeš, Belgija, BiH, Bugarska, Čile, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Jordan, Kanada, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malezija, Maršalska Ostrva, Norveška, Novi Zeland, Poljska, SAD, Severna Makedonija, Slovenija, Švedska, Turska, Velika Britanija i Vanuatu, navodi se u nacrtu dokumenta.

U nacrtu rezolucije se podseća na presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu i Međunarodnog suda pravde u Hagu, kojima je zločin u Srebrenici okarakterisan kao "genocid".

Podseća se i da se 2025. navršava 30 godina od navodnog genocida u Srebrenici u kojem su 1995. izgubljena najmanje 8.372 života.

Vučić u Njujorku!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku, uoči sednice je poručio da će se danas sve videti – "ko su nam prijatelji i ko su nam lažni prijatelji". "Naravno, biće mnogo licemerja, biće mnogo neistina, biće mnogo svega na šta smo odavno naučili - o kojima će oni koji sve čine protiv Srbije da nam objašnjavaju da u stvari sve to čine upravo zbog Srbije jer mnogo bolje nego mi razumeju naše interese u budućnosti", ističe Vučić.

Ocenio je da će današnji dan za njega biti najteži u političkom smislu otkako je predsednik. "Srbiju ne mogu da uplaše. Nikada nisu mogli da je uplaše. Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod. Druge brige sam prebrinuo, više ih nemam. Samo bih želeo da svaki Srbin svuda u svetu zna da sam dao sve od sebe braneći čast i obraz našeg naroda", poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: ŠTA JE PRAVI CILJ REZOLUCIJE O SREBRENICI? Šešelj tvrdi: Pokušavaju da smanje bes muslimana STVARANJEM ISLAMSKE DRŽAVE NA BALKANU

Pogledajte

07:14
ŠTA JE PRAVI CILJ REZOLUCIJE O SREBRENICI? Šešelj tvrdi: Pokušavaju da smanje bes muslimana STVARANJEM ISLAMSKE DRŽAVE NA BALKANU
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cokula

Sta me to interesuje sta el satani neoliberalisti pokusavaju da nam nametnu, primera da sam reinkarnacija svih zajedno Staljina, Hitlera, Pol Pota, Dzek Trbosek....itd Me bih trepnuo pred svetom, da mi moralno i etički planetarno zapadni unakažen satanski svet drži predavanja. Ajd bre kuš tamo l, to nogom odbaciti nek se nose u..... ko ih..... Samo gordo još više glavu podići i još veći inat terati i neka Večna borba traje protiv svetskih neoliberal Satanista, ispod najmračnijih dubina pakla iznad visina Boga i raja će se večno teramo.

AST

Ako se pokaze da su nam lazni prijatelji omdah da im uvedemo inflaciju ili stopiramo izvoz gasa.. Ili da im posaljemo Migove i Galebove ili zapretimo nuklearkom.. Imamo dosta opcija

vreme rezolucija

Pokrenite rezolucije.

special image