• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKI JAVNI SERVIS: U Ujedinjenim nacijama se desila diplomatska pobeda Srbije!

Autor Uroš Matejić

Reporterka hrvatske televizije uključila se uživo iz Njujorka i tom prilikom rekla je da je ovo "diplomatska pobeda Srbije".

 HRVATSKI JAVNI SERVIS: U Ujedinjenim nacijama se desila diplomatska pobeda Srbije! Izvor: X/Detektor laži

U drugom dnevniku Hrvatskog javnog servisa večeras se moglo čuti priznanje o diplomatskoj pobedi Srbije u Ujedinjenim nacijama. Reporterka hrvatske televizije uključila se uživo iz Njujorka i tom prilikom rekla je da je ovo "diplomatska pobeda Srbije".

"Rezoluciju o Srebrenici su predložile Nemačka i Ruanda a Hrvatska je jedna od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u Rezoluciji ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz potporu Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja. Rezoluciju su poduprle 84 države - manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć potpore", rekla je ona i dodala:

"Videli smo brojne države iz latinoameričke skupine, afričke skupine...koje su se prepoznale u rečima srpskog predsednika kako 'moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'! "Videli smo danas i još neke zanimljive poruke s glasanja: Kina koja je polovično suzdržana kod ovakvih rezolucija, danas je bila protiv rezolucije. Isto tako, kada je reč o državama Evropske unije, Mađarska je bila protiv tako da to nije bilo iznenađenje", naglasila je.

Pogledajte

01:32
Priznanje na hrvatskom javnom servisu: Diplomatska pobeda Vučića!
Izvor: HRT
Izvor: HRT

Podsetimo, rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Za je glasalo 84, protiv 19, dok je uzdržanih bilo 68.

U Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija danas posle 16 sati počela je sednica, 82. plenarnog zasedanja, na kojoj se se raspravljalo i glasalo o Nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici. Predlogom rezolucije, čiji je zvanični naziv "Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici 1995", osuđuje se negiranje genocida i veličanje ratnih zločina i predlaže da se 11. jul proglasi za Međunarodni dan promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici. Sednica je počela minutom ćutanja zbog smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Nacrt rezolucije sačinile su Nemačka i Ruanda, a kosponzorisalo je 30-ak zemalja, među kojima su zemlje Kvinte i sve bivše jugoslovenske republike, osim Crne Gore koja je najavila podršku. U predlogu se podseća na presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde kojima je zločin u Srebrenici okarakterisan kao genocid.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

06:37
Palibrk: Glavni cilj im je satanizovanje srpskog naroda, ali ovoj sili polako dolazi kraj
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 42

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Angel

Zahvaljujući komšijama su pobedili sa tih 5 glasova! Makedonja, CG, Bugarska, Hrvatska, Rumunija ( jer je pritisnuta od zapada) i Bosna ( samo muslimanska strana bez konsultacije sva 3 predsednika)

Srđan

Ma pokidali smo u UN! Ne mogu da se odlučim koja vlas' je jače držala inicijativu i ostvarivala epohalne diplomatske pobede na svetskoj sceni

Bane

Hrvati nas lože ali nisu očekivali da se baš ovoliko primimo.

special image