• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ O GLASANJU O REZOLUCIJI O SREBRENICI: "Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije"

Autor Miloš Škrbić

Aleksandar Vučić jedan je od gostiju u večerašnjoj emisiji "Ćirlica" na Happy TV.

 Aleksandar Vučić gost Ćirlice  Izvor: Happy TV / Screenshot

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, gostujući u večerašnjoj emisiji "Ćirilica" priča o svim aktuelnostima. Vučić se osvrnuo na nedavno glasanje u UN o genocidu u Srebrenici.

"Glavni junak je bila naša zemlja koja je uspela da se suprotstavi pritiscima i postigne, u takvim uslovima, gotovo nemogući rezultata. Od početka smo razumeli šta je njihov plan, to nije bio pijetet žrtvama, oni ne posećuju srpska stratišta. Oni ne izgovaraju ime Srbi, kao što ne izgovaraju Republika Srpska, jer izgovaraju RS i to u najboljem slučaju, iako je to dejtonska odluka.".

O rečima bosanskog ministra spoljnih poslova Konakovića, predsednik Vučić je rekao:

"Promaklo vam je, defakto je pozvao na moje ubistvo".

"Ja sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama i flašama. Srbija je od početka znala šta je plan Sarajeva, tamo ne mogu ni da kažu da su Srbi stradali u Kazanima, a za Republiku Srpsku pišu 'RS' u najboljem slučaju. Kada nemate za šta drugo da se uhvatite, hvatate se za laž. Hvala mu na pozivu da budem ubijen. Ako se na to odazovem, znajte da je za moje ubistvo kriv Elmedin Konaković".

"Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, a ja mislim da to nije dobro za regionalne odnose. Dobili su rezoluciju, a svakoga dana kipte od besa i na svakom koraku prosipaju nervozu. Od najavljene revizije, tužbe i ratne odštete biće im veoma teško, jer ćemo napraviti najbolje timove", kaže predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić navodi da su dobro razumeli politizaciju celog procesa, a to je moralna i politička odgovornost. "Sve je njima jasno, ko je to počinio. Ali oni žele da se dočepaju naših para. Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije. Oni očigledno nisu u stanju da svoj adrenalin umire i da razumeju. Svakog dana videte da kipte od besa i da nervozu prosipaju na svakom koraku i žele da naprave odnose što je moguće gorim. Od najavljene revizije, biće sve to veoma komplikovano i teško, napravićemo najbolje timove", navodi Aleksandar Vučić.   

BONUS VIDEO: "ISHOD GLASANJA PREDVIĐA RAĐANJE SLOBODNOG SVETA!" Eksperti: Hteli su rezolucijom o Srebrenici da kreiraju nove sukobe

Pogledajte

04:31
"ISHOD GLASANJA PREDVIĐA RAĐANJE SLOBODNOG SVETA!" Eksperti: Hteli su rezolucijom o Srebrenici da kreiraju nove sukobe
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 93

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mare

Da smo usli u Nato 1980 sve bi bilo lepo.Niti bi stradali u ratovima 90-ih niti bi nam dirali Kosovo niti bi nas bombardovali 1999.Da smo se okrenuli EU vrednostima kao Bugari koji su veci Rusofili i Pravoslavci od nas ili kao mi.Sve ostalo je pogresno.Istorija se ponavlja.Opet crtamo metu na celo i teramo inat mocnom Zapadu koji nas je okruzio kao 5 MMA boraca dete od 10 godina.Kada se udje u pogresan voz, sve ostale stanice su pogresne.

Saj

@Mare Nismo mi protiv zapada. Zapad nam nije neprijatelj, vec saveznik. Nauci da citas izmedju redova. Upravo smo dobili na tacni nezavisnu Republiku Srpsku. Mi smo protiv lazne rezolucije, i protiv ovih iz bih koji su etnicki ocistili Srbe iz bih, I koji donose rezoluciju. Ali, dobro je sto je ovako ispalo. Nema vise ni druzenja ni pomirenja. Sad smo bar sa njima zavrsili za sva vremena! I sad su musl. navukli toliku omrazu na sebe koja ce svakim danom biti sve veca I veca. A sto se tice istorije, da, trebalo je jos 1989. da Srbija odbaci komunizam, da prva izadje iz Jug. da proglasi nezavisnost. Zato cemo sad sve da nadoknadimo. I da povratimo srpske zemlje.

Kole

@Saj Ti bas citas izmedju redova?Zapad nam saveznik???Jeste kao 1945

special image