• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEKLARACIJA O ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI SRPSKOG NARODA: Doneta istorijska odluka, dve vlade jednoglasno usvojile!

Autor Uroš Matejić

Vlade Srbije i RS usvojile Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnost srpskog naroda.

 sabor Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Prvi svesrpski sabor Srbije i Republike Srpske pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" održava se danas u Beogradu. Na Svesrpskom saboru učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i zvaničnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Na zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Republike Srpske jednoglasno je usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre usvajanja deklaracije da se u tom dokumentu govori o Kosovu i Metohiji, poštovanju Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, ali i o dijalogu i poštovanju sporazuma.

"Deklaracija je jednoglasno usvojena. Doneli smo istorijski značajnu odluku", konstatovao je premijer Vučević. 

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je da je deklaracija nacionalni dokument koji rehabilituje sprske nacionalne interese, a srpski nacionalni i državni interes nemaju alternativu.

EXPO najveća razvojna šansa za region

"Kada je bilo potrebno Srbija je iz budžeta izdvajala i izdvajaće za projekte u RS. EXPO je najveća razvojna šansa za ceo region, od toga će imati korist i RS. Do kraja godine ćemo završiti i Kuzmin-Sremska rača, otvaramo još jednu saobraćajnicu... Mislim da je važna izgradnja gasovoda kroz RS. Važno je da što pre napravimo industrijsku zonu, kako bi ostvarili mogućnost za otvaranje novih fabrika, za nova radna mesta, da zajedno radimo na ekonomskom razvoju, da podignemo plate, penzije...", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:27
Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/U. M.)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor

E ako nas nacionalizam ne spasi ništa neće. Šešelj se grohotom smeje na ovo. Šta je uspeo da uradi. Mi smo bre za srednji vek kad nas ovakvi vode.

Ova delaracija ...

... Vazi samo za one kojima je plata ispod 700 evra ???

Zile Gligorijevic

Ove prazne nacionalisticke price su toliko ispirale usta, propracene decenijama poraza, da su u umovima naroda stvorile gadjenje na sve nacionalno i sve srpsko. Uspesno su sve pojmove srpskog srozali ovakvim praznim pricama, dok u praksi nemaju nikakav uspeh. Gubimo na svim poljima, a zivotni standard nam je nula. Ako tu i takvu nesrecu kalemis na nacionalne price, logicno je da se narodu zgadi sve nacionalno. Tako se u narodu ubija osecaj nacionalnog ponosa i same nacionalne svesti, a ujedno ga drzis gladnim i porobljenim. To su spinovi zla i konacnog unistenja.

special image