Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz zgrade Predsedništva i govori o svim važnim temama. Inače, predsednik Vučić putuje u sredu 26. juna u Brisel na novu rundu dijaloga sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

"Živimo u vreme najveće geopolitičke krize posle Drugog svetskog rata. Zarad istorije, želim da vam kažem, a saznanja imam, očekujem eskalaciju situacije u narednim mesecima. Suočićemo se sa teškim posledicama, govorim o Evropi i svetu", rekao je Vučić.

Potom je govorio o EKSPU 2027. godine. Predsednik Srbije predstavio je dosadašnje radove, kao i šta je sve u planu za naredni period.

"Rekli smo da je EKSPO 2027 ključna, ne krajnja, ali prekretna tačka za razvoj Srbije. Danas ću vam predstaviti dokle smo stigli, brojne probleme, rešenja, i govoriti otvoreno o onome šta su izazovi za nas, te vas molim da saslušate bez obzira na partijsko opredeljenje. U novembru očekujemo da dobijemo zastavu EKSPA. Nacionalni stadion biće povezan sa EKSPOM, u toku su razgovori sa jednom od dve najveće kompanije sveta - 'Ledžends'.

Radićemo da, ne samo upravljaju stadionom u Beogradu, već i u Zaječaru, Loznici, Leskovcu. Priredbe i manifestacije na Nacionalnom stadionu pripadaće EKSPU. Dozvoljeno nam je da EKSPO bude na 25 hektara. Odvojili smo malo veći prostor, trg sa binom, gde će biti i druge velike kompanije da se predstave. Imamo EKSPO promenadu, pešačka zona ide od železničke stanice.

Tu je i aktivaciona zona, potom paviljoni za velike zemlje koje žele da ih iznajme. Biće tu i za manje zemlje koje će imati video zid. Dva sa 8.500 kvadrata su objekti koje ćemo da sklonimo kad se EKSPO završi. Tu je i paviljon 'Igraj za napredak'. Tereni za padel, košarku, odbojku, rukomet...", objasnio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Obraćanje Vučića iz štaba SNS

(MONDO/A.B.)