Košarkaška reprezentacija Srbije napada zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a u timu selektora Svetislava Pešića biće i najbolji igrač na planeti - MVP NBA lige Nikola Jokić. Centar iz Sombora odlučio je da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu, a tu vest sa mnogo radosti dočekao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji ga je nedavno zamolio da igra za reprezentaciju.

Sada se predsednik Srbije oglasio na društvenim mrežama i tom prilikom prokomentarisao je odluku najboljeg igrača Denver Nagetsa. Jokić se posle dve godine vraća u nacionalni tim, nakon što je propustio Mundobasket na Filipinima, a Srbija je u njemu dobila pojačanje koje je stavlja u red prvih favorita za medalju.

"Veliko hvala najboljem igraču na planeti i veliko hvala svim drugim srpskim reprezentativcima. Kakve god rezultate postigli u Francuskoj, Srbija će biti uz vas. Samo želim da vam kažem, da se cela Srbija nada da pobedite najjaču američku reprezentaciju svih vremena. Da pokažemo svetu ko je najbolji i ko je nepobediv. Živela Srbija", napisao je na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pogledajte objavu:

Olimpijske igre u Parizu biće prilika da Nikola Jokić osvoji drugu medalju u seniorskoj košarci sa nacionalnim timom. Pre osam godina u Rio de Žaneiru reprezentacija srbije poražena je od SAD u finalu Olimpijskih igara i prigrabila je srebrnu medalju. To odličje bilo bi veliki uspeh i ovog leta, a nastavio bi se kontinuitet medalja sa prethodnog Svetskog prvenstva.

Podsećamo, Nikola Jokić ovog leta ima malo više slobodnog vremena jer sa Denverom nije stigao do završnice NBA lige. Nikolin tim poražen je u polufinalu Zapadne konferencije, a Jokić je ubrzo stigao u Evropu - prvo da prati konjičke trke, a zatim i da vreme provede na svom omiljenom mestu, raftingu u Republici Srpskoj.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić  tiktok/taracanyon