Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je drugog dnevnika "RTS-a" gde je govorio o mnogim važnim temama za građana Srbije.  Komentarisao je povećanje minimalne zarade i akciju "Najbolja cena" o kojoj će u četvrtak govoriti premijer Miloš Vučević.

"Postavili smo određene ciljeve. Da bi poslodavci prihvatili, morate njima da olakšate. Morata i da razumete da je želja radnika da primanja uvek budu veća, razumljivo je da to postoji. Veoma sam srećan zbog povećanja minimalne zarade, to pokazuje našu brigu o ljudima", rekao je Vučić.

Govorio je i o akciji "Najbolja cena". Otkrio je koji proizvodi će biti sniženi.

"81 proizvod će biti na sniženju. Napravili smo čitavu korpu. Voća, jabuke koje su bile skupe. Juhor pašteta ide na 37 dinara. Biće sniženje čajnih kobasica, sapuna, šampona, praška za veš, jogurta... Akcija od 1. septembra do 31. oktobra. Ovim podižemo i stopu odgovornosti kod trgovaca, ali i jasno pokazujemo koliko nam je stalo da oni siromašniji mogu sa lakoćom da prebrode ovaj težak period, ako ne sa lakoćom ono svakako da mogu da priušte dostojanstven život. Veoma sam zadovoljan kako je to ispalo, zadovoljan sam palezom proizvoda, od sapuna, šampona, praška za već do svih vrsta namirnica, voća, povrća, mesa, mesnih i mlečnih prerađevina", naveo je Vučić.

BONUS VIDEO:

Kurir Aleksandar Vučić na gradilištu Expocentra

(MONDO/Aleksandar Blagić)