Slušaj vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovao je u četvrtak popodne u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, na poziv predsednika Aleksandra Vučića.

Makron se sa beogradskog aerodroma uputio do Palate "Srbija" na Novom Beogradu gde je organizovan svečani doček, zatim je održan tet-a-tet i sastanak delegacija dve zemlje, nakon čega je usledilo potpisivanje više bilateralnih dokumenata.

Podsetimo, Srbija je, između ostalog, potpisala ugovor sa francuskim proizvođačem aviona "Dassault Aviation" o kupovini 12 borbenih aviona Rafal, 4+ generacije u vrednosti 2,7 milijardi evra.

Kurir/Petar Aleksić Vučić Makron

Makron se ćirilicom obratio na X-u 

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je, nakon sinoćnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom svoje posete Srbiji, da je iskrena radost vratiti se u Srbiju i da čuva dragu uspomenu na svoju posetu Srbiji pre pet godina.

"U svetu gde je sve nestabilno, lepo je imati pouzdane prijatelje i istorijske konstante. Delimo ih. Iskrena radost je vratiti se", napisao je Makron ćirilicom na društvenoj mreži "X".

Makron je podelio fotografiju sa Vučićem kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, koja je nastala 2019. godine, kada je prvi put posetio Srbiju.

Drugog dana posete francuski predsednik će posetiti Novi Sad. Makron i Vučić će posetiti Galeriju Matice srpske i obići nove postavke.

BONUS VIDEO:

Kurir Vučić i Makron