VEČERAS IDEM U NJUJORK! Vučić o sednici Saveta bezbednosti i rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se zajedno sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje, Oliverom Varhejijem.

Kurir/Petar Aleksić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Nakon razgovora, oni su se zajedno obratili medijima.

"Zahvalan sam na poseti i energiji koju ulažete. Hvala vam na preciznim rečima oko nepotrebnosti postojanja kolektive krivice, umećemo to da pamtimo. Imam jednu lošu vest za mene i vas, mislio sam da ću doći u Kotor ali ću najverovatnije morati da idemo na Sednicu skupštine saveta bezbednosti, a to će biti u sredu. Idem najverovatnije večeras u Njujork. Pružiću im odgovor kakav zaslužuju.

Želim da vam kažem veliko hvala na svim planovima koje ste doneli u Beograd i hoću građanima Srbije da kažem da imamo na čemu da radimo i da imamo na čemu da budemo zahvalni. To nije reč samo o novcu, to je reč o strukturnim reformama i stvarnim stvarima od kojih građani Srbije mogu da imaju samo boljitak, dobitak i bolji život. Mi ovde govorimo o važnim stvarima koje mi moramo da napravimo i ja sam razgovarao o tri ne lake ekonomske stvari za nas vezane za to jedinstveno tržište, koje se tiču državne pomoći, koje se tiču viznog režima i koje se tiču razdvajanja preduzeća u okviru naših javnih preduzeća, dakle da bismo mogli da isporučimo najbolje rezultate. Dakle i to nekada nisu uvek sve sasvim lake stvari, posebno oko državne pomoći i javnih nabavki, ali je to naš posao i to ćemo da rešimo. Da bismo dobili mnogo toga, da bi prvo ljudi koji plaćaju doznake, a ima ih mnogo iz inostranstva, ne bi morali da plaćaju posebne takse i tu bi uštedili čak i oko 20%.

Mi smo predložili otvaranje takozvanih zelenih linija za naše kamione. Po prvi put smo pokrenuli ukidanje takozvane PEM konvencije za zemlje koje nisu članice Evropske unije, što je strašno važno, jer ja se nadam da će jednog dana pametna vlada govoriti o litijumu, što je ogromna šansa za strahoviti uspon i uspeh Srbije, ali tada su nam potrebni proizvođači električnih automobila", rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Obraćanje Aleksandra Vučića u Lazarevcu  kurir televizija

(MONDO/A.B.)