Predsednik Vučić uputio zahtev državnim organima: Učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu

Aleksandar Vučić se obratio zbog hapšenja Sergeja Trifunovića.

pink tv / screenshot

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od svih državnih organa u Srbiji da učine sve da se glumac Sergej Trifunović koji je uhapšen u Hrvatskoj pusti na slobodu i vrati u Srbiju.

"Pre nekoliko dana videli smo opštu hajku protiv države Srbije, organizovanu s polja, iznutra, samo zato što je jedna estradna umetnica iz Hrvatske zadržana više desetina minuta na graničnom prelazu. Nije pritvarana, nije hapšena, nije maltretirana. Isti ti, iznutra i s polja, ćutali su kada je advokat Berić iz Beograda bio utamničen na 15 dana samo zbog nekakve pesme objavljene na njegovom ličnom Fejsbuk profilu", poručio je Vučić na početku svog video obraćanja na Instagramu.

"Trifunović je uhapšen da niko nije dobro razumeo zbog čega"

Potom je podsetio šta se dogodilo juče glumcu Sergeju Trifunoviću na graničnom prelazu Bajakovo.

"Juče je priveden, uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden Sergej Trifunović, čovek koji je moj politički protivnik, osnivač pokreta Slobodnih građana, ali i građanin Srbije, državljanin naše zemlje, uhapšen da niko nije dovoljno razumeo ili dobro razumeo zbog čega", naveo je Vučić.

Zatim se obratio nadležnim institucijama.

"Pre svega zahtevam od predstavnika vlasti u Srbiji da svim diplomatskim kanalima pokušaju da se izbore za pravdu i da se izbore za slobodu Sergeja Trifunovića, a apelujem na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim da izgovaram teške reči i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetina minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i zahtevam od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što pre puste na slobodu - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja  Kurir televizija

(Blic/MONDO/Ivana Vlajković)