Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Dnevniku na RTS-u gde je prvo pričao o odnosima u regionu i postignutom sporazumu uz projekat "Otvoreni Balkan" između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"Mislim da je to istorijska odluka, ali je druga stvar da li ćemo biti sposobni da je sprovedemo u delo. Mnogo toga je potrebno da se uradi, imamo još godinu i po dana. Moramo ne samo da usaglasimo PDV sistem, već i carinski sistem i druge stvari da bi kamioni i automobili morali da prolaze kroz slobodne granice", istakao je predsednik.

"Otvorena su vrata za sve, ali mi nikoga više ne jurimo", dodao je on na pitanje da li će se još neka država iz regiona priključiti ovom projektu.

On je otkrio velike vesti po pitanju novih ekonomskih paketa.

"Večeras najavljujem građanima Srbije, našim penzionerima, mi ćemo u februaru mesecu, najkasnije početkom marta, uplatiti veliki iznos svakom penzioneru u Srbiji. 20.000 država svakom penzioneru i neće biti potrebno prijavljivanje", otkrio je Vučić i dodao da će pre toga doći do povećanja penzija preko pet odsto.

"Hoćemo da se odužimo penzionerima za sav onaj težak period kroz koji su prolazili", dodao je on.

Vučić je rekao da očekuje rast BDP-a od 7 odsto, kao i povečanje penzija preko 5 odsto.

"Taj rast nam donosi sve. Donosi nam veće plate, veće penzije. Mi 20. do 22. septembra isplaćujemo 50 evra penzionerima, sredinom novembra isplaćujemo 30 evra penzionerima, ali i svim ostalim punoletnim građanima, a pre Božića još 20 evra", rekao je Vučić.

(Mondo)