Sve brojnije žene u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije zvanično su dobile nov odevni predmet - kratke gaće pod zvaničnim nazivom "Gaće kratke ženske M-21". Ova informacija objavljena je u Službenom vojnom listu br 33. od 17 avgusta 2023. godine, sa zvaničnim opisom SORS (Standard odbrane Republike Srbije) 9523/23: GAĆE KRATKE ŽENSKE M-21.

To u praksi znači da će nov odevni predmet za pripadnice VS morati da zadovolji određene standarde u pogledu izgleda i kvaliteta, pre svega uklapanja u maskirnu boju i korišćenje uz vojnu uniformu na terenu. Detalji uključujući fotografije i opis novog odevnog predmeta Vojske Srbije nisu javno dostupni. Nije poznato ko je proizvođač, kao ni da li su pripadnice VS dobile gaće M-21.

Komplet terenske uniforme za Vojsku Srbije proizvode "Jumko" iz Vranja, dok se svečane i službene uniforme šiju po meri u Vojnoj ustanovi "Dedinje" u Beogradu. U Vojnoj ustanovi "Dedinje" se godinama šiju svečane uniforme za pripadnice ženskog pola, oficire, podoficire i kadetkinje.

BONUS VIDEO:

VOJSKA SRBIJE: Vlade Radulović Kurir TV

(MONDO)