U jednoj emisiji Vojislav Šešelj svađao se sa urednikom lista "Republika", Nebojšom Popovim, optužio ga da je pijan i da razbija čaše po studiju, dok je ovaj njemu odbrusio da se "ceo studio trese koliko glasno priča".

VideoRazbijanje case Seselj

Lider radikala u Skupštini je napravio brojne incidente. Upadao je svima u reč, vodom polivao one koji su govorili nešto što mu se ne sviđa, a znao je u besu i da lomi inventar i potuče se.

VideoŠešelj skupštinski skandali

Kada je gostovao kod Mimimaksa, 1990. godina, Šešelj je praktično celu emisiju proveo pričajući neukusne viceve o Hrvatima.

VideoLudi Voja

Dobro je poznat i dijalog advokata Nikole Barovića i Vojislava Šešelja, koji je tada bio predsednik Opštine Zemun u emisiji BK televizije koji se na kraju završio incidentom, a Barovića je koštao teške povrede glave.

Šešelj je Barovića optužio da pripada "proustaškom lobiju", rekao mu da je "on prijatelj svim srpskim neprijateljima", kazao da je "u Zagrebu posećivao svoje ustaške prijatelje". Barović je, s druge strane Šešelju rekao da je "magarac" i da "ne bleji".

Na kraju je Barović pitao Šešelja hoće li se smiriti, na šta mu je Šešelj odgovorio da ga on neće isprovocirati da išta uradi u emisiji ali da će mu platiti posle emisije.

Pošto je emisija prekinuta, Barovića je pretukao jedan od dvojice Šešeljevih telohranitelja.

Beogradski advokat je nakon toga morao da zatraži pomoć u Urgentnom centru, a Šešelj je kroz osmeh rekao da se Barović okliznuo na koru od banane, uz opasku:  "Što mi uzdišete, opasne su kore od banane".

VideoŠešelj vs Barović

Kada je policija želela zbog provere da oduzme džip koji je pripadao Radiklanoj stranci, Vojislav Šešelj je rešio da ga brani po svaku silu.

Sa dvadesetak poslanika okružio je vozilo i nije dozvoljavao policiji da radi svoj posao.

"Ja sam narodni poslanik i imam pravo da stojim gde hoću - rekao je Šešelj policajcu.

Nakon nekoliko sati drame, Šešelj i drugi poslanici legli su na put, a policija ih je jednog po jednog odnosila kako bi bezbedno prišla vozilu.

VideoŠešlj brani džip

Sudsko veće Haškog tribunala, koji Šešelju sudi skoro 12 godina, odlučilo je prošle nedelje da ga privremeno pusti na slobodu radi lečenja od raka, prenosi "24 sata".