"SRS je povela kampanju kojom poziva srpski narod i sve građane Srbije da ne kupuju robu hrvatske proizvodnje, da ne kupuju robu u prodavnicama čiji su vlasnici Hrvati. To treba da bude pokazatelj nacionalnog ponosa i dostojanstva, koje se neprekidno narušava", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ocenio da je zabrana ulaska za svu robu proizvedenu u Hrvatskoj na teritoriju Srbije dobar potez vlade.

"Nadamo se da to neće biti kratkotrajna mera, da neće vrlo brzo od toga da odustaju, pod pritiskom EU ili bilo koga sa Zapada. Ta mera mora biti pokazatelj jedne ozbiljnije orijentacije Srbije u spoljnoj politici, pogotovo na balkanskim prostorima", naglasio je Šešelj.

On je naveo da su privatizacije Agrokora i Atlantik grupe u Srbiji provedene kriminalnim radnjama i mora se povesti istraga kako je do toga došlo, saopšteno je iz SRS.

"Za veoma sitan novac Hrvati su sve ovo dobili u vreme dosmanlijskog režima. Ljudi koji su u taj kriminal bili umešani moraju da idu u zatvor. Ako ovaj režim zaista namerava da vodi ozbiljne poteze u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, onda mora povesti istragu kako je došlo svih ovih privatizacija", istakao je Šešelj.