Drama oko špijunaže? Vulin, bez objašnjenja, napustio sednicu skupštine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin napustio je danas pre podne, bez objašnjenja, sednicu Skupštine Srbije.

Vulin je nešto ranije izjavio za Tanjug da je u poslednjih 24 sata, uz načelnika VBA generala Ðuru Jovanića, imao više razgovora sa Vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ministar odbrane takođe je rekao da sutra očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi i da je situacija ozbiljna.

"Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i nacelnika generalštaba VS. Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke doneti posle podrobnog i strpljivog razmatranja", rekao je Vulin ranije za Tanjug, odgovarajući na pitanje šta može da kaže o navodnoj špijunskoj aferi.

U ovom trenutku nije poznato da li će predsednik Vučić sazvati i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vulin je inače istakao da je lično "siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti".

U parlamentu je, inače, u toku rasprava o budžetu za 2020. godinu, a prethodno su u parlament stigli premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali koji će braniti predloženo rešenje, kao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Vulin i ministar za rad Zoran Ðorđević.

Podsećamo, ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe snimljen je kako daje novac navodno jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije. Predsednik Srbije posle toga naredio je istragu.

Pogledajte snimak: