Srbija

"Nisam prebrojavao crvena krvna zrnca kada sam govorio o Crnogorcima"

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da nije prebrojavao crvena krvna zrnca kada je govorio o Crnogorcima.

Ivica Dačić
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

On je rekao da su njegove izjave bile usmerene protiv onih koji su na visokim položajima u Srbiji, a pomažu vlast Crne Gore.

"Moje izjave su se odnosile na neophodnost da se prekine veza agentura crnogorskih službi u Srbiji i korišćenja svih resursa u Srbiji, tu mislim i na političke funkcije i na rukovodeća mesta, a da se istovremeno pomaže režim u Crnoj Gori i podržava zakon kojim se otima imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori", rekao je Dačić.


Na konferenciji za novinare posle sastanka sa šefom italijanske diplomatije Luiđijem Di Majom, Dačić je kazao da "nije prebrojavao crvena krvna zrnca", nego da je upitao zašto nema Srba u državnoj upravi Crne Gore ako vlastima te zemlje "nisu važna crvena krvna zrnca".

Šef srpske diplomatije je naveo da je usvajanje crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti bila greška, da takav zakon "ne postoji nigde u Evropi".

"Da li je moguće da Srba kojih u Crnoj Gori ima 29 odsto bude manje od pet odsto u državnoj upravi te zemlje", upitao je Dačić i dodao da Srbija "želi mir, stabilnost i dijalog sa Crnom Gorom i unutar Crne Gore".