Srbija

VUČIĆ: Važno je da nova vlada može da odgovori velikim i teškim izazovima

Autor Ivan Pavlović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se formiranjem nove vlade bavi svaki dan, jer ona, ističe, mora biti dovoljno jaka da odgovori na sve izazove, a očekuje da će biti formirana pre kraja septembra.

Izvor: Instagram/BuducnostSrbijeav

"Formiranje vlade nije pitanje podele 'feuda' i pljačke resursa, kao što je kod mnogih političara bio slučaj u prošlosti, već ozbiljan i odgovoran zadatak", rekao je Vučić novinarima.

Nije, kaže, važno kada, već kakva će biti nova vlada, da može da odgovori velikim i teškim izazovima koje je pokrenula pandemija virusa korona.

U ovako teškim, složenim i kompleksnim uslovima u svetu, formiranje vlade je veoma važno, da bi, kako ističe, mogli novom i većom energijom i snagom, ali i odanošću koju moramo da pokažemo prema sopstvenoj zemlji, mogli da odgovorimo na pravi način na izazove.

Uveren je da će nova vlada biti formirana pre kraja septembra, što je, dodaje, u skladu sa ustavnim rokovima.

Vučić kaže da građani od države uvek očekuju više, ne uzimajući u obzir ni koronu, ni sve ostale probleme sa kojima se naša zemlja, ali i ostale zemlje suočavaju.

Ukazuje da se Srbija dobro izborila da ne izgubi zaposlene, i nije smanjila plate i penzije, zato je, ističe, potrebno da nova vlada tako nastavi.

Ističe da će se Srbija dalje razvijati u skladu sa Planom “Srbija 2025”, i za njega je, kaže, suštinska stvar da u 70 opština južno od Dunava i svuda u Vojvodini bude urađena kanalizacija i fabrke za prečišćavanje otpadnih voda.

"To je novi standard", rekao je Vučić.

Nastaviće se, kaže predsednik, i sa ulaganjima u zdravstvo, policiju, vojsku, kao i sa povećanjem plata i penzija, bez ozbira, ističe, na užasan period kroz koji prolaze sve zemlje u svetu zbog pandemije virusa korona.

(Mondo/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.