Srbija

"CENE GORIVA IDU U RIKVERC!" Aleksandar Vučić saopštio - od večeras u 20 benzin košta 10 dinara niže

Autor Jana Desovski

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je pad cena goriva.

Predsednik Srbije je u svom obraćanju javnosti podsetio da je trenutno velika kriza, ali da će cene nafte ići u "rikverc".

"Večeras od 20 cene idu u rikverc, uprkos tome što je cena nafte skočila u svetu, naglasio je predsednik Srbije.

"Cene će biti za 10 dinara niže nego ove nedelje, a trebalo je da budu za dinar više, pa će se vratiti na 195 dizel, na 180 dinara benzin. To će biti nova cena večeras od 20 sati i molićemo prijatelje iz NIS-a da nas podrže u nameri da cene za građane Srbije budu prihvatljivije", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio na to da se Evropa suočava sa velikom krizom.

"Mi imamo određene količine nafte, oko 800.000 tona na godišnjem nivou, eksplataciono pravo pripada NIS-u, čija većina pripada Gaspromu. Tražio sam od Gasproma da spuste cene nafte i naftnih derivata, zato što su oni išli od cene koja je na međunarodnom tržištu. Sad sam ih zamolio da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste nafta iz Srbije i da bi bilo fer da spuste cenu. Ne koristim to kao Lajbnicov dovoljan razlog da bih spustio cenu, već se držimo svoga i svoje politike. Razlog je racionalan, ako uzmete 800.000 tona iz Srbije izvede se računica koja ide u našu korist", poručio je predsednik Srbije.

(MONDO)