Policija je saopštila da je išla u inspekciju i da su uhapšeni svi članovi osoblja restorana. Među uhapšenima je 11 državljana Srbije, pet muškaraca i šest žena, starosti od 21 do 51 godine.

Prema pisanju "Telegrafa", za sada nije poznato koliko dugo su ilegalno boravili u ovoj zemlji, kao ni u čijem vlasništvu je restoran u kom su radili.

Jedna od strožih kazni koje im slede je zabrana ulaska u zemlje EU, kao i oduzimanje vize. Obično se građanima koji ilegalno borave i rade u zemljama EU uvodi zabrana ulaska od nekoliko meseci. Sve ove odluke su zapravo na sudiji i sudskoj praksi dotične zemlje.

Ovo nije usamljeni slučaj, nije tajna da u zemljama u EU može da se radi "na crno", na šta se neretko odlučuju srpski državljani.

Logično - novac se dobija na ruke, može da se radi "koliko hoćeš" i pored svega toga, stiče se prilika za eventualnu prijavu. Radnici koji rade ilegalno, međutim, nemaju pravo na zdravstveno, penziono, ne ide im radni staž i faktički nemaju nikakva prava.

Pored svih ovih mana, sat rada "na crno"nekad je daleko manji nego kod prijavljenih radnika, nekad malo veći, a dešava se i da su žrtve mobinga, koje to ne mogu nikome prijaviti jer - rade na crno.