Odluku Eparhije preneo je Tanjug, uz poruku iz Eparhije da ni ovako teška situacija ne može oduzeti suštinsku radost Hristovog Vaskrsenja.

Boglosluženja će se, kako navode u sekretarijatu Eparhije, služit prema određenim propisima nadležnih državnih organa i direktivama Episkopa istočno-američkog Irineja.

 "Većina naših parohija prenosiće ta radosna bogosluženja uživo, putem interneta i drugih elektronskih sredstava objavljenih na sajtu Eparhije", prenosi Tanjug.

Prema ustanovljenoj praksi, u svim parohijama biće pročitana Vaskršnja poslanica patrijarha srpskog Irineja, kao i arhipastirska reč nadležnog arhijereja.

"Ništa nam ne može oduzeti suštinsku radost Hristovog Vaskrsenja iz mrtvih!", poručuju iz Eparhije ističu da je za sve nas, ovo pravi ispit duhovne zrelosti.

Pročitaje i kako će izgledati Vaskrs u Srbiji?

Policijski čas za uskršnje praznike trajaće 84 sata!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao molbu vrha Srpske pravoslavne crkve o tome da za Uskrs i službe bude dozvoljeno prisustvo vernika u crkvama.

Odgovor zdravstvene struke Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim zahtevima da se vernicima omogući da prisustvuju službama na Uskrs.

Srpska akademija nauka i umetnosti izrazila stav povodom zahteva vrha Srpske pravoslavne crkve da se za uskršnje praznike dozvoli da vernici prisustvuju službama.