Na glavnoj vojnoj vežbi 2021. godine, pod nazivom "Zapad-2021", vojnici su predstavili podzemni terenski bunker, o čijem postojanju, da niste znali unapred, ne bi se moglo ni naslutiti. Prvi put je ovo mesto posetila ekipa "Vojnog prihvatanja" i prvi put ga pokazala svojim gledaocima.

U pitanju je logor vojne policije, ili, malo drugačije rečeno, terenska vojna komanda sa svim svojim atributima. Kao što je odeljenje za istrage i kontrolna soba. U ratnoj situaciji sigurno će se pojaviti mnogi vojnici koji će kršiti zakon kao i diverzanti, i dezerteri. Za razliku od Ljermontovljeve, ovo mesto nema prozore.

Odeljenje za istragu je sastavni deo vojnog komandovanja. Prema statutu i ​​Zakoniku o krivičnom postupku Ruske Federacije, istražitelj sprovodi predistražnu proveru incidenata. Odnosno, ispituje svedoke i učesnike u postupku.

Youtube/screenshot/TV Zvezda NEVIDLJIVI LOGOR RUSKE VOJSKE

Zauzvrat, komandno mesto vojne komande je mesto gde rade dežurni komandant, vojni komandant i njegov zamenik, gde se donose odgovarajuće odluke o organizaciji patrolne službe. Komandant svakog jutra postavlja nove zadatke potčinjenima. Nakon toga, vojnici napuštaju svoje kamuflirano skrovište i razilaze se na svoja mesta.

(MONDO)