Ramzan Kadirov je naveo da je ukrajinska vojska pobeđena, jer su ih Rusi pokorili. Naglasio je da Ukrajinci ne znaju šta da rade sa ranjenicima, ne shvataju kuda treba da idu i šta dalje da rade, "jer je otpor beskoristan, a praktično im nije ostalo borbenih snaga".

On je dodao da se bori mali broj grupa koje se "iz nekog razloga plaše da izađu sa belom zastavom ka ruskim trupama". "Među njima ima na stotine ranjenih. Predaja je pravi izbor", napisao je Kadirov na svom Telegramu.

"Ne boj se. Razmislite o svojim najmilijima, ranjenima, svojim i tuđim životima, o tome kako zalutali metak može doneti tragediju. U redovima vojnika Azova trenutno se nalazi oko dve stotine ranjenika koji ne mogu da dobiju medicinsku pomoć. Bilo bi bolje i za njih i za sve ostale da prekinu ovaj besmisleni sukob i vrate se svojim porodicama", napisao je on.

 Kadirov zahvaljuje Ukrajincima koji su se predali i naglašava da bi ruske trupe nastavile da "oslobađaju Marijupolj" do samog kraja. "Apelujem na one koji se još uvek nalaze u podrumima i tunelima fabrike, znate da se prema zatvorenicima ponašamo ljudski. Izađi! Mislite na svoju porodicu i porodice drugih, kao što je danas učinilo više od hiljadu marinaca", piše u objavi.

(MONDO)