Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, obratio se danas novinarima na konferenciji za medije nakon sastanka svih ministara i tom prilikom izjavio je da zapadne sile vode totalni rat protiv ruskog narodazbog njenih vojnih ciljeva u Ukrajini.

"Zapadne sile objavile su totalni rat protiv nas, protiv celog ruskog ‘sveta.‘ Kultura ukidanja i nipodaštavanja svega što je rusko i svega što ima veze sa Rusijom je već prevazišla tačku apsurda", naveo je Sergej Lavrov na sastanku svih ministara.

Optužio je SAD, vodeće sile Evropske unije i Veliku Britaniju da ukidaju ruske pisce, kompozitore i druge kulturne velikane.

"Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će ova situacija dugo potrajati", naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Vašington i njegovi "sateliti" se konstantno množe i uvećavaju svoje napore kako bi naudili Rusiji u širenju rusofobije.

"Koriste razne alate - od unilateralnih ekonomskih sankcija do brutalne propagande u globalnom medijskom prostoru. U mnogim zapadnim državama, svakodnevna rusofobija je postala nova svakodnevnica, i na našu veliku žalost, podržana je od strane mnogih država i u našem okruženju", kazao je Lavrov.

(MONDO)