Velika Britanija je u periodu žalosti nakon smrti kraljice Elizabete Druge. Kraljica je preminula je 8. septembra u svom voljenom zamku Balmoral. Kralj Čarls Treći odmah je preuzeo majčinu ulogu monarha, ali prema kraljevskim stručnjacima, on nije bio omiljeno dete kraljevske porodice. Princ Endru se dugo smatrao kraljičinim miljenikom, iako se suočavao sa kontroverzama zbog svojih navodnih veza sa Džefrijem Epstinom i zbog toga se udaljio od očiju javnosti. Princ Endru je primećen na nekoliko nedavnih događaja tokom nacionalnog perioda žalosti nakon smrti njegove majke, a on će prisustvovati državnoj sahrani. Evo zašto stručnjaci veruju da je princ Endru bio kraljičin miljenik.

Princ Endru je rođen sedam godina nakon početka kraljičine vladavine, 1960. Zbog iznenadnog uspona na mesto šefa države, kraljica nije mogla da provede onoliko vremena sa kraljem Čarlsom i princezom Anom koliko bi želela. Međutim, kada je Endru došao na svet, njen raspored je bio daleko manje naporan, što joj je omogućavalo da redovnije bude s njim. U intervjuu za CNN, kraljevski komentator Ričard Ficvilijams je objasnio: "Kada su se rodili princ Čarls i princeza Ana, kraljica nije mogla da provede vreme sa njima koliko bi želela."

Dodao je da je kraljica "mogla da mu posveti više pažnje i da je Endru bio neko sa kim je imala poseban afinitet". Stručnjaci The Telegrapha su se takođe složili, a jedan je objasnio da je njegovo obrazovanje igralo ulogu u posebnoj vezi. Studirao je u pripremnoj školi Hederdaun, blizu Askota, što je značilo da je "mogao da se obrazuje bliže zamku Vindzor". Kraljevski stručnjak je nastavio: "Kraljica je odvojila vreme za tu decu. Pojavljivala se u školi sa jednim telohraniteljem i ponekad se sama vozila. Pohađala bi sportske dane i razne utakmice."

Princ Endrju (2).jpg
Profimedia 

Kasnije u životu, Endru je krenuo stopama svog oca i pridružio se mornarici 1979. Obučavao se za pilota helikoptera i gledao je akciju tokom Foklandskog rata, što znači da se vratio u Veliku Britaniju kao heroj, nešto na šta je Kraljevska porodica bila ponosna. Kraljevski stručnjak Kejti Nikol rekla je za Miror: "Vratio se kao heroj i bio je zlatni dečak kraljevske porodice."

Šta se dogodilo princu Endru?

Vojvodu od Jorka tužila je u Njujorku Virdžinija Roberts Giufre, koja je navela da ju je princ Endrju seksualno napao pre 20 godina tokom tinejdžerskih godina. Giufre tvrdi da su je prodali kraljičinom sinu osuđeni seksualni prestupnici Džefri Epstin i Gislen Maksvel kada je imala 17 godina. Ovo bi je učinilo maloletnom po zakonu SAD.

Princ Endru je negirao optužbe protiv njega. Nakon što su se pojavile veze sa milijarderom i pedofilom Džefrijem Epstinom, kraljica mu je oduzela kraljevske titule.

(MONDO)