Na ruskoj državnoj televiziji se raspravljalo o planiranoj strategiji Rusije za narednu deceniju. Njihovi eksperti su, osim što su izjavili da ukrajinski jezik ne postoji, predvideli da će Rusija pripojiti susedne zemlje u "jedan veliki ruski dom", uz eventualno proširenje na Balkan i Poljsku.

"Sada, s jedne strane, mnogi imaju razloga za očaj, ali ako pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se pobednički bori protiv više od milijardu zapadnjaka. Tokom cele ove godine Zapad nije uspeo da pobedi Rusiju. Prosečan Rus će se složiti sa mnom - imamo toplu vodu, hranu, poslove, gradski prevoz funkcioniše. Naša privreda se rekonstruiše", rekao je filolog Nikolaj Vavilov u emisiji na kanalu Rusija 1.

"Ukrajinski jezik ne postoji"

"Zapravo, ovde je reč o pobedi Rusije. Za nas nema izolacije, pogotovo sada kada nam se pridružila Kina. Pridružile su nam se i Indija, jugoistočna Azija, Afrika i Latinska Amerika. Nema izolacije jer smo mi pobednici u ovoj masovnoj specijalnoj operaciji", rekao je on i dodao:

"Ja sam filolog. Ukrajinski je dijalekt ruskog jezika. Ukrajinski jezik ne postoji. Postoji samo ukrajinski dijalekt. Treba vam dve nedelje da proučite ovaj dijalekt. U suštini, zašto nas se Zapad toliko plaši? Neprijatelj je ispred Moskve. Za 10, 15 ili 20 godina povratićemo svu teritoriju", rekao je Vavilov.

"Ujedinićemo sve te nacije koji tvrde da su nezavisni u jedan veliki ruski dom. Šta to znači? U Evropi sa 500 miliona stanovnika, postojaće kolektiv od 200 miliona ljudi koji govore ruski i koji će mirno da polažu pravo na Balkan, Poljsku i tako dalje", rekao je ruski filolog.

(MONDO)