Ruska strana tvrdi, a prenosi ruska novinska agencija "TASS", da su navodno dva pripadnika ukrajinskih elitnih jedinica prebegla na rusku stranu i počela da odaju sve ključne informacije. Oni su navodno služila u elitnoj jedinici Oružanih snaga Ukrajine (AFU). Navodno su danas prebegli u Rusiju, a predali su se navodno kod Zaporožja.

"Dvojica ukrajinskih vojnika danas su prešla na našu stranu u pravcu Zaporožja. Ovi vojnici su iz elitne jedinice, već su počeli da dele važne informacije sa našom stranom", saopštio je sagovornik agencija "TASS".

Vladimir Rogov, predsednik pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom", izjavio je za "TASS" da je najmanje nekoliko desetina vojnika iz sastava Oružanih snaga Ukrajine prebeglo u Rusiju u pravcu Zaporožja od sredine decembra 2022. godine. Navodno se od tada broj takvih slučajeva naglo povećao prema tvrdnjama Rogova.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO/TASS)