"Soni motors", nemački proizvođač automobila, deli otkaze i nalazi se pred bankrotom, piše "Fenix Magazin". Ova kompanija, sa sedištem u Minhenu, podnela je zahtev za stečaj u maju ove godine.

Međutim, nisu uspeli da pronađu investitora i ostalo im je još svega nekoliko dana da na taj način izbegnu bankrot. Šanse su male sudeći prema nemačkim medijima i najverovatnije će raskinuti ugovore sa preostalim zaposlenima.

Otkazi će prema navodima nemačkih medija verovatno stupiti na snagu početkom 2024. godine. Kompanija se prvobitno specijalizovala za proizvodnju električnih automobila koji se sami pune preko ugrađenih solarnih ćelija.

Sa tom inovativnom tehnologijom model vozila “sono sion” trebalo je da se istakne kao lider u pogledu klimatskih promena na tržištu automobila. "Sono Motors" je inače primio oko 44.000 prednarudžbi za planirani automobil.

Novi automobil je trebalo da se pojavi na tržištu sledeće godine po nabavnoj ceni od 30.000 evra. Interesovanje za solarni automobil je bilo veliko, a neki kupci su već plaćali punu ili deo cene za automobil pre nego što je model postao zvanično dostupan. Mnogi trenutno uzalud čekaju na obećani automobil i zbog bankrota sada moraju da brinu o povratku novca.

BONUS VIDEO:

"MOJI PRODALI TRAKTOR I DEO NJIVE ZA PRVI ALBUM, SVE JE PROPALO" Šok ispovest Jane: Htela sam da ostavim pevanje, BANKROTIRALI SMO Kurir TV

(MONDO)