Abdul Matin od Bruneja (32), pleni pažnju gde god se pojavi, a na društvenim mrežama neretko objavljuje izazovne fotografije. Završio je međunarodnu politiku na King's College u Londonu, u vojnim snagama je pilot helikoptera.

Već godinama važi za najpoželjnijeg mladog princa, a sada je otkriveno da se ženi, i to za devojku hrvatskih korena. Kraljevsko venčanje održaće se u januaru iduće godine, a o misterioznoj Aniši Isi-Kalebić se zaista malo zna. Njihova ljubavna priča započela je nakon što su se upoznali preko prijatelja. Aniša inače potiče iz poznate brunejske porodice, njen deda Pehin Datuk Haji Isa bio je savetnik tamošnjeg sultana i suosnivač avio kompanije.

Kako su mnogobrojni strani mediji preneli njen otac vuče korene iz Hrvatske. Inače, deo života je Aniša provela u Britaniji, gde je pohađala Univerzitet u Batuu. Nakon toga je osnovala modni brend Silk Collective. Ona i princ navodno dele ljubav prema sportu, pa često zajedno treniraju.

Bila je veoma aktivna na društvenim mrežama, ali se nakon objave veridbe, Aniša potpuno povukla s mreža. Inače, rezime Kalebić, prema Acti Croatici, potiče s ostrva Šolte, a nekolicina ih danas živi u Splitu i Puli.

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia Abdul Matin

Abdul je aktivan je sportista koji igra polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah i igra golf. Na Instagramu se redovno hvali svojim luksuznim životom, hobijima i strastima, među kojima je skupljanje tigrova i drugih divljih životinja.

Kraljevska svadba, kako je uobičajeno kad sultan od Bruneja ženi nekog od svojih potomaka, trajaće deset dana, a svečanost počinje 7. januara. Islamska ceremonija održaće se 11. januara, a civilno venčanje 14. januara, nakon čega sledi svečani banket.

Inače, Hasanal Bolkijah, sultan od Bruneja, na prestolu je već pola veka. Prema magazinu Forbes Bruneji su peta najbogatija zemlja na svetu. Većinu prihoda dobijaju od naftne industrije. Sultanovo bogatstvo doseže 28 milijardi dolara.

Ko je sultan od Buneja?

Sultan od Bruneja, Hasanal Bolkiah ibni Omar Ali Sajfudijen III, nalazi se na tronu ove parlamentarne monarhije od 1967. godine i za to vreme je stekao ogromno bogatstvo koje troši na ekstravagantne stvari. Vrednost njegovog bogatstva procenjuje se na oko 35 milijardi evra, i on nosi titulu i najbogatijeg vladara na svetu.

Došao je na vlast 5. oktobra 1967. godine, preuzimajući dužnost od Omara Ali Saifudijana i tako postao 29. vladar zemlje. Ovaj 75-godišnjak je istovremeno premijer, ministar odbrane i ministar spoljnih poslova. Ono što sve iznenađuje je da je njegovi puno ime sultan Paduka Seri Baginda Sultan Hadži Hasanal Bolkijah Mu'izadin Vadaulah.

YouTube/screenshot/Real Royalty Sultan od Bruneja

Nekoliko izvora tvrdi da sultan od Bruneja poseduje 7.000 luksuznih automobila, a od toga 365 ferarija, 275 lamborginija, 258 aston martina, 172 bugatija, 230 poršea, 350 bentlija, 600 rol rojsova, 440 mercedesa, 265 audija, 237 audija, 237 jaguara, 237 bencina i rovera. Međutim, nije poznato gde ih čuva, iako postoje spekulacije o tome da ih on zapravo iznajmljuje kako bi tako obezbedio dalji prihod. Pričalo se čak da je upravo ovaj sultan posedovao više od polovine svih Ferarija prodatih između 1990. godine i 2000. godine.

Kraljevska palata sultana od Bruneja "Istana Nurul Iman" izgrađena je 1984. godine i prostire se na ogromnih dva miliona kvadratnih metara. Prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda ova palata je najveća na svetu. Spoljni enterijer čini kupola od dvadeset dvokaratnog zlata, 1.700 soba, pet ogromnih bazena i 257 kupatila. U palati se nalazi i 110 garaža, ima 564 lustera kojima je za rad potrebno 51.000 sijalica.

Bonus video:

DA LI I POD KOJIM USLOVIMA TREBA RADITI NA BOŽIĆ?! Uzelac: Praznici treba da se plaćaju DUPLO, ali kod nas vlada paušalni princip kurir teleiz

(Mondo)