• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO ZNA DA RADI OVE POSLOVE ZA NJEGA "NEMA ZIME" U BEOGRADU! Ovo su trenutno najtraženija zanimanja u prestonici

Autor Ivana Vlajković

Na Sajmu zapošljavanja je raznovrsna ponuda radnih mesta.

 Koja su najtraženija zanimanja u Beogradu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Građevinski inženjeri sa licencama, elektroinženjeri, lekari specijalisti, najpre anesteziolozi i reumatolozi, medicinske sestre, mašinski inženjeri, kuvari, vozači teretnih kamiona i vozači autobusa su najtraženija zanimanja u Beogradu, rečeno je na Sajmu zapošljavanja, koji je održan danas u prostorijama opštine Novi Beograd.

"I imamo dosta tražnje za poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja i higijeničara", dodaje Siniša Knežević, zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Kako dalje navodi, u Beogradu iz godine u godinu opada broj nezaposlenih.

"Prema poslednjim podacima, koje objavljujemo svakog poslednjeg u mesecu, u Beogradu imamo 44.983 nezaposlena lica", dodaje Knežević. Među nezaposlenima, mladi do 30 godina čine 34 odsto, a odmah iza njih su lica starija od 50 godina.

"To su dve udarne kategorije koje su bez posla. Oni koji ulaze u sferu tržišta rada i oni koji su u drugoj fazi svog radnog veka, pogotovo kada ostanu bez posla kao tehnološki višak", pojašnjava Knežević iz NSZ. Na ovom Sajmu zapošljavanja, ponuda radnih mesta je bila raznovrsna, a iskustvo nije nužno.

"Mi tražimo šest radnika, u zavisnosti od pozicije zavisi i potreba za iskustvom. Trenutno nam se javilo malo više starijih, nego mlađih lica", rekli su na jednom štandu. Zanimljivo, za radnu poziciju vaspitača prijavio se defektolog.

"Tražimo jednog vaspitača i jednu medicinsku sestru. U potrazi smo za nekim sa iskustvom, čak se pojavljuju tek penzionisani vaspitači koji traže posao", rekli su ispred jednog gradskog vrtića.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO/Telegraf.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Vlast treba da sedne, uzme digitron i krene sa skroz novom racunicom prvo za minimalac onda i za ostale plate. Firmama ne dozvoliti da se mesaju u to. Kome se ne dopada neka zatvori firmu i radi za drugog. Drugacije Srbija nece stati na noge. Krenuti od cinjenice da je radnik sam na svetu, da placa najam garsonjere, hranu, prevoz, vanredne troskove, povremena promena obuce i odece. Cene realne iz lokalnog marketa, garsonjera je sad u manjim gradovima preko 250 eur bez troskova. Ko ne moze radniku da obezbedi te uslove, ne sme ni da ima firmu. Raditi bilo koji posao a ne imati za osnovne stvari je nenormalno i ta praksa treba da se ukine u Srbiji.

Realni clan retardiranog drustva 💯

@Stefan xaxaxaxa xaxaxaxxa xaxaxaxa xaxaxaxa e nasmeja me sad!!! Druze moj, pa tebi bi onda idealno bilo u Austriji ako hoces sve ovo sto si nabrojao sta ces u srbiji :)))) pa to sto si napisao je bajka druze moj.....

A ko postane skedbenik

Nebo je granica

special image