• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POJEO SAM SVOJE MRTVE DRUGOVE DA PREŽIVIM! Prevrće se želudac zbog ispovesti PREŽIVELOG u padu aviona: Ja sam ponosan!

Autor Miloš Škrbić

Roberto je imao samo 19 godina kada je napravio odluku da učini nezamislivo.

 eduardo strauč Izvor: RAY GARLICK / AFP / Profimedia

Eduardo Strauč (76) bio je jedan od 16 preživelih koji su uspeli da izađu iz užasne situacije živi, kada se avion sa putnicima srušio na Ande 1972. godine. On je proveo čak 72 dana na pustom vrhu planine, a da bi preživeo jeo je meso prijatelja koji su umirali zbog hladnoće. Eduardo je rekao: "Moj um je bio u redu, prošao sam ceo proces i uopšte nisam imao problem savesti, ali moje telo ga je odbilo prvi put. To je bilo nešto nesvesno zbog kulture i svih tabua."

Ali podnošenje ukusa ljudskog tela nije bilo ni teško. Hrabri preživeli rekao je da zapravo nije bilo tako loše, uprkos strašnim okolnostima. "Nema ukusa, kao da jedete zrno pirinča." Drugi preživeli, Roberto Kanesa, bio je čovek koji je prvi predložio da jedu ostatke svojih prijatelja kako bi preživeli. U svojoj knjizi "Morao sam preživeti", Roberto je rekao: "Znali smo odgovor, ali je bio previše strašan da bismo ga razmatrali.

Dugo vremena smo bili u agoniji. Izašao sam na sneg i molio se Bogu za vođstvo. Bez Njegovog pristanka, osećao sam da bih kršio sećanje na svoje prijatelje; da bih im ukrao duše. Pitali smo se da li smo poludeli što uopšte razmišljamo o tome. Da li smo postali divljaci? Ili je ovo jedino razumno što treba učiniti? Zaista, gurali smo granice našeg straha."

Roberto je imao samo 19 godina kada je napravio odluku da učini nezamislivo. Osvrćući se na svoju odluku, rekao je da bi bio srećan da ga pojedu njegovi prijatelji kako bi preživeli, da je bio jedan od putnika koji su stradali. "Umesto da trune u grobu, moje telo moglo bi biti život za moje prijatelje", dodao je. Roberto je rekao da je jedenje tela preminulih postalo nešto "prirodno" i "svakodnevna rutina" u tim danima. Boreći se da preživi u jezivoj situaciji, proteini iz ljudskog mesa bili su "deo goriva za izlazak odande".

Pad aviona u Andima
Izvor: YouTube/Today

Roberto je rekao: "Izabrao sam da živim. Ponosan sam na ono što sam uradio." Biznismen Ramon Sabela (70) takođe se setio jezive odluke koju je morao doneti zajedno sa svojim prijateljima. Sabela je rekao: "Naravno, ideja jedenja ljudskog mesa bila je strašna, odvratna. Teško je bilo staviti u usta. Ali smo se navikli."

Sabela je rekao da su preživeli zaključili pakt da oni koji su preživeli mogu jesti one koji su umrli od izlaganja ekstremnim uslovima. Rekao je: "Obećali smo jedni drugima da ako jedan od nas umre, drugi su dužni da jedu njihova tela."

Dodao je: "Na neki način, naši prijatelji su bili neki od prvih donora organa na svetu - pomogli su nam da se hranimo i ostanemo živi."

Avionska nesreća na Andima 

13. oktobra 1972. godine, avion sa 45 putnika sleteo je 43 milje daleko od grada gde je trebao da sleti. Pilot, potpukovnik Dante Hektor Lagurara, započeo je sletanje aviona, nesvestan da još uvek lete iznad opasnih Anda. Kako se avion spuštao, udario je u planinu i oba krila su mu se otkinula dok je preostala ljuštura klizila niz glečer pre nego što je udarila u led.

Urugvajski avionski let "Old Christians Club Rugby Union" imao je 19 članova i njihove porodice, prijatelje i navijače. Trojica članova posade i devet putnika odmah su poginuli, dok su još 17 umrli od povreda i gušenja zbog lavine koja se dogodila nekoliko dana kasnije. Nakon 10 dana, preostali preživeli saznali su iz radija u avionu da je pretraga za njima obustavljena. Od početka, preživeli su imali vrlo malo hrane. Sve što su imali sastojalo se od osam čokoladica, tri male tegle džema, konzerve školjki, konzerve badema i nekoliko boca vina.

Njihova mala zaliha brzo se smanjivala, pa su prešli na delove aviona, poput kože sa spoljašnosti sedišta, pre nego što su odlučili jesti ljudsko meso.

BONUS VIDEO: MOTOR RAZBIO PROZOR AVIONA, VAZDUH ISISAO PUTNIKA! Ovo je ZABRANJENI vazduhoplov u kome su stradali mnogi! Pilot otkriva razloge

Pogledajte

04:36
MOTOR RAZBIO PROZOR AVIONA, VAZDUH ISISAO PUTNIKA! Ovo je ZABRANJENI vazduhoplov u kome su stradali mnogi! Pilot otkriva razloge
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

!
ChatGPT

JEDAN OD PREŽIVELIH TRAGIČNE AVIONE NESREĆE ANDES IZ 1972. GODINE OTKRIO JE DA JE PONOSAN NA ODLUKU DA JE JEDEO MESO SVOJIH MRTVIH PRIJATELJA KAKO BI PREŽIVEO.

Eduardo Strauch, 76, bio je jedan od 16 preživelih koji su uspeli da izađu iz užasne situacije živi.

Eduardo je rekao za The Sun: "Moj um je bio u redu, prošao sam ceo proces i uopšte nisam imao problem savesti, ali moje telo ga je odbilo prvi put.

"To je bilo nešto nesvesno zbog kulture i svih tabua."

Nakon provedenih 72 dana na pustom, snežnom planinama, Eduardo je priznao da "prvi put nije bilo lako" kada je grupa odlučila da mora iseći meso tela mrtvih ljudi unutar srušenog aviona.

Ali podnošenje ukusa ljudskog tela nije bilo ni teško. Hrabri preživeli rekao je da zapravo nije bilo tako loše, uprkos strašnim okolnostima.

Nastavlja: "Nema ukusa, kao da jedete zrno pirinča."

Drugi preživeli, Roberto Canessa, bio je čovek koji je prvi predložio da jedu ostatke svojih prijatelja kako bi preživeli.

U svojoj knjizi "Morao sam preživeti", Roberto je rekao: "Znali smo odgovor, ali je bio previše strašan da bismo ga razmatrali. Dugo vremena smo agonizirali. Izašao sam na sneg i molio se Bogu za vođstvo. Bez Njegovog pristanka, osećao sam da bih kršio sećanje na svoje prijatelje; da bih im ukrao duše.

"Pitali smo se da li smo poludeli što uopšte razmišljamo o tome. Da li smo postali divlji divljaci? Ili je ovo jedino razumno što treba učiniti? Zaista, gurali smo granice našeg straha."

Roberto je imao samo 19 godina kada je napravio odluku da učini nezamislivo.

Osvrćući se na svoju odluku, rekao je za DailyMail da bi bio srećan da ga pojedu njegovi prijatelji kako bi preživeli, da je bio jedan od putnika koji su stradali.

"Umesto da trune u grobu, moje telo moglo bi biti život za moje prijatelje", dodao je.

Roberto je rekao da je jedenje tela preminulih postalo nešto "prirodno" i "svakodnevna rutina".

Boreći se da preživi u jezivoj situaciji, proteini iz ljudskog mesa bili su "deo goriva za izlazak odande".

Roberto je rekao: "Izabrao sam da živim. Ponosan sam na ono što sam uradio."

Biznismen Ramon Sabella, 70, takođe se setio jezive odluke koju je morao doneti zajedno sa svojim prijateljima.

Sabella je rekao za The Sunday Times: "Naravno, ideja jedenja ljudskog mesa bila je strašna, odvratna.

"Teško je bilo staviti u usta. Ali smo se navikli."

Sabella je rekao da su preživeli početnog sletanja aviona zaključili pakt da oni koji su preživeli mogu jesti one koji su umrli od izlaganja.

Rekao je: "Obećali smo jedni drugima da ako jedan od nas umre, drugi su dužni da jedu njihova tela."

Dodao je: "Na neki način, naši prijatelji su bili neki od prvih donora organa na svetu - pomogli su nam da se hranimo i ostanemo živi."

AVIONSKE NESREĆE NA ANDESIMA 13. oktobra 1972. godine, avion sa 45 putnika sleteo je 43 milje daleko od grada gde je trebao da sleti.

Pilot, potpukovnik Dante Héctor Lagurara, započeo je sletanje aviona, nesvestan da još uvek lete iznad opasnih Anda.

Kako se avion spuštao, udario je u planinu i oba krila su mu se otkinula dok je preostala ljuštura klizila niz glečer brzinom od 220mph na neverovatnih 2,379 stopa pre nego što se sudarila na led.

Urugvajski avionski let Old Christians Club Rugby Union imao je 19 članova i njihove porodice, prijatelje i navijače.

Trojica članova posade i devet putnika odmah su poginuli, dok su još 17 umrli od povreda i gušenja zbog lavine koja se dogodila nekoliko dana kasnije.

Nakon 10 dana, preostali preživeli saznali su iz radija u avionu da je pretraga za njima obustavljena. Od početka, preživeli su imali vrlo malo hrane. Sve što su imali sastojalo se od osam čokoladica, tri male tegle džema, konzerve školjki, konzerve badema i nekoliko boca vina.

Njihova mala zaliha brzo se smanjivala, pa su prešli na jelo delova aviona, poput kože sa spoljašnosti sedišta, pre nego što su odlučili jesti ljudsko meso.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ponosan je što je kanibal? Zanimljivo...

DA

@♤ Odgledaj film. Sve će ti biti jasnije.

special image