Na rukometnoj utakmici reprezentacije Nemačke i Severne Makedonije u okviru Evropskog prvenstva za muškarce u Berlinu u nedelju, publika je izviždala nemačkog kancelara Olafa Šolca u trenutku kada je spiker najavio njegovo prisustvo na tribinama. Meč je završen je pobedom reprezentacije Nemačke rezultatom 34-25, a pri rezultatu 9-4 u korist Nemačke, spiker je najavio Šolcovo prisustvo na tribinama.

Posle ovoga, salom se prolomio glasan zvižduk koji je trajao oko desetak sekundi, prenosi "Bild". "Reakcija", prokomentarisao je komentator TV ZDF, koji je prenosio meč, na zvižduk na tribinama. Sportski direktor Nemačkog rukometnog saveza (DHB) Aksel Kromer osudio je ponašanje publike na tribinama.

"Uopšte, uopšte nije lepo kada naše goste izvižde. Ali poslednjih nekoliko nedelja pokazalo je da u Nemačkoj postoji jedno osnovno raspoloženje koje je, nažalost, učinilo da se ovi zvižduci mogu očekivati", naveo je on.

Kromer je takođe uputio izvinjenje nemačkom kancelaru: "Žao mi je gospodina Šolca što je izviždan. Ali mislim da je ipak uživao u odličnoj igri i predstavio se kao pravi ljubitelj nemačkog rukometa", rekao je on.

Podsetimo, više hiljada ljudi okupilo se danas u Berlinu na masovnom protestu poljoprivrednika protiv ukidanja subvencija na dizel. Prema podacima policije, na današnjem skupu u Berlinu, kojim se završava nedelju dana protesta protiv namere vlada da ukine subvencije na dizel za poljoprivrednike, okupilo se oko 8.500 učesnika protesta sa 6.000 vozila.

BONUS VIDEO:

"NEMAČKA IZBACUJE PREKO MILION MIGRANATA IZ DRŽAVE ZBOG UČESTVOVANJA U PROTESTU?!" Aćimović tvrdi: Izgubili su STABILNOST Kurir televizija

(MONDO/U. M.)