U termoelektrani Taketojo u prefekturi Aići u centralnom Japanu danas je došlo do eksplozije, saopštio je iz termoelektrane. Eksplozija se dogodila oko 15 časova po lokalnom vremenu. Termoelektranu vodi JERA, vodeće japansko komunalno preduzeće.

Iz kotlarnice termoelektrane kuljao je crni dim, a goreo je i transporter uglja pored njega, javila je državna televizija NHK. Prema rečima vatrogasaca, veruje se da je do eksplozije došlo na 13. spratu elektrane. U incidentu niko nije povređen, a rad u objektu je odmah obustavljen, prenosi Rojters.

Vatrogasci su se izborili sa vatrenom stihijom, požar je lokalizovan, saopšteno je iz termoelektrane. Fabrika Taketojo nalazi se oko 40 kilometara južno od Nagoje, sa proizvodnim kapacitetom od 1.070 megavata, i jedna je od najvećih u Japanu u smislu pojedinačne proizvodne jedinice, navodi se na sajtu JERA.

BONUS VIDEO:

JAPANU PRETI CUNAMI, A OČEKUJE SE DA ĆE BITI OVE VISINE! Stručnjak iz Vinče daje prognozu razmera katastrofe: NA UDARU 2 NUKLEARKE kurir televizija

(MONDO/N.D.)